Ana Brnabić Foto:Screenshot/Instagram/anabrnabic

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je večeras u video objavi na Instagramu da je laž da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svu krivicu za krvoproliće prebacio na Srbe na Kosovu i navela da je jedini i isključivi krivac kosovski premijer Aljbin Kurti. Naime, povod za njeno obraćanje ponovo je bilanaslovna strana novina "Nova".

Ona je dodala da je upravo završila sastanak sa predsednikom Vučićem na kojem su razgovarali o merama koje treba preduzeti i šta dodatno može da se uradi za srpski narod, pre svega na Kosovu.

Međutim, kako je navela, „ono što je posebno teško u ovako užasnim trenucima je to što nijedna tragedija ne može da nas ujedini“.

„Monstruozna je laž koju je objavio tajkunski dnevni list Nova, na svojoj naslovnoj strani u sutrašnjem izdanju, da je Aleksandar Vučić svu krivicu za krvoproliće prebacio na Srbe na Kosovu. Ne postoji osoba u Srbiji koja nije jasno čula da je Aleksandar Vučić rekao da je jedini i isključivi krivac za krvoproliće na Kosovu Aljbin Kurti i njegova politika“, poručila je Brnabićeva u objavi na Instagramu.

Dodala je da je „za razliku od njih i političara koje podržavaju koji su nemušto i bezumno, recimo, branili interese Srbije, Aleksandar Vučić u Ujedinjenim nacijama, i juče ponovo u Beogradu, po ko zna koji put, ponovio da mi nikada nećemo priznati nezavisnost takozvane Republike Kosovo“.

„I borićemo se protiv toga i borićemo se protiv laži. Borićemo se za našu zemlju i uvek ćemo se boriti za naš narod. Živela Srbija“, zaključila je.

Podsetimo, novine Nova u sutrašnjem broju obrađuju temu pod naslovom – „Vučić svalio sve na Srbe sa Kosova“.

Punih 17 sati zvanični Beograd ćutao je u vezi s pucnjavom u selu Banjska, u kojoj su ubijeni jedan kosovski policajac i najmanje četvoro Srba. Oči kosovskih Srba sve vreme su bile uprte u srpske vlasti, tražeći bilo kakvu informaciju, a zatim je predsednik Aleksandar Vučić saopštio da su za incident odgovorni upravo oni – Srbi sa Kosova.

Prema mišljenju sagovornika novina „Nova“, na ovaj način Vučić je pokušao da skine svu odgovornost sa Beograda, tako što je „uvalio vruć krompir u ruke“ onima u čije ime 10 godina pregovara.

„Sve što je izgovoreno na toj konferenciji za novinare je skidanje odgovornosti s Beograda. Interesantno je da neko ko vodi pregovore u ime Srba sa Kosova i ko donosi odluke u njihovo ime evo već 10 godina, odjednom skida odgovornost sa sebe i poručuje da nema veze s tim“, navela je za „Novu“ Ana Marija Ivković, novinarka Radija Kontakt plus iz Kosovske Mitrovice.

Ceo tekst pročitajte u sutrašnjem broju lista „Nova“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare