Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će u novoj vladi biti značajan broj novih lica, da će je gotovo 50 odsto činiti žene i da će biti formirana do 28. oktobra.

Novi člnovi vlade biće poznati u nedelju, nakon sednice Predsedništva SNS, rekla je Brnabićeva u emisiji Upitnik na RTS-u.

„Važno je da mi kao tim damo najbolje za Srbiju“, rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da će nova vlada biti koaliciona, da će okupiti i SPS i SPAS i da je upućen poziv i nacionalnim manjinama da u njoj učestvuju.

„Manjinske stranke imaju otvoren poziv da učestvuju u novoj vladi“, rekla je Brnabićeva.

Istakla je da će u novoj vladi biti značajan broj novih ljudi i da kao tim najviše daju za Srbiju. Važni su, navodi, kvalitet, energija i iskustvo tih ljudi.

Prema njenim rečima, nova vlada će imati pun kapacitet iako je oročena.

„Mislim da je to najbolje i najodgovornije što možemo da ponudimo građanima ali i dodatna motivacija za mene, sve ministre da rade najbolje što mogu i daju sve od sebe. Pred nama puno izazova, i korona i Kosovo i Metohija. U najtežim vremeima ovo smo uspeli da ponudimo, nadam se da imamo podršku građana“, navela je Brnabićeva.

Kada je reč o najavi da će novi predsednik Skupštine biti Ivica Dačić, mandatarka je rekla da je Dačić jedan od najiskusnijih naših političara.

„Ume da balansira između različitih strana, i imati takvog političara na čelu Skupštine je jasna poruka da želimo da damo sve od sebe, da imamo dijalog sa svim činiocima društva“, dodajući da tokom današnjeg sastanka nije sa njim razgovarala o funkciji predsednika parlamenta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare