Vučić potvrdio: Šapić i Dačić biće koalicioni partneri SNS

Politika 20. okt. 202018:49 > 19:03
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

SNS će ući u postizborne koalicije sa SPS i SPAS rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Šapiću ide jedno ministarstvo.

„Nisu nam potrebni koalicioni partneri ni sa naše liste, SNS sam ima dovoljno poslanika. Kada imate toliku podršku onda ne treba i ne smete da je shvatite da ste dobili kart blanš da radite šta hoćete. Morate da razumete da su vam ljudi poverili da osigurate njihovu budućnost“, rekao je Vučić nakon sednice Predsedništva SNS.

On je dodao da je pored mandaterke Ane Brnabić lično razgovarao sa strankama koje su prešle cenzus. Kako je rekao Dačić i on se nisu usaglasili u potpunosti kakva treba da bude budućnost Srbije.

„Više sam ja prihvatio Dačićeve predloge, nego on moje. Usaglasio sam se jer nisam želeo da izgubimo tu vrstu prilike da pokažemo da nam je budućnost preča od unutarstranačkih prohteva. Mi snagu SPS poštujemo, treba da pokažemo korektnost i da radimo sa ljudima sa kojima smo dobro radili. Nastavićemo da radimo sa njima“, rekao je Vučić.

Govoreći o Aleksandru Šapiću, rekao je da lider SPAS nije imao nikakve zahteve za ministarstva i direktore, i da su isključivo razgovarali o budućnosti Srbije.

„Razgovarali smo i ekonomskim pitanjima, spoljnoj politici koju on, čini mi se dobro razume. Ja sam mu govorio još o nekim stvarima. Lako smo se dogovorili da zajednički radimo, i to na moje insistiranje da imaju jednog ministra u vladi“, rekao je Vučić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar