Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom objavljivanja navodne prepiske sa skaj telefona između osumnjičenih pripadnika narko kartela u Crnoj Gori, da "javnost nije svesna kolika opasnost preti po život (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića".

Brnabić je za televiziju Hepi rekla da opasnost za njegov život postoji jer je „Aleksandar Vučić jedina brana toj mafiji“.

„Pretnja po život Aleksandra Vučića postoji dok god je Radoje Zvicer na slobodi“, ocenila je Brnabić.

PROČITAJTE JOŠ...

Ana Brnabić je navela da je Zvicer rekao da će Vučića „medijski da udari“ i dodala da te „medijske udarce možemo da vidimo non-stop“.

„To su kontinuirani medijski udarci i napadi na Vučića i njegovu porodicu, to je kontinuirana dehumanizacija o kojoj mi pričamo i pokušavamo da pričamo svih ovih godina, a vi sada vidite dokaz kroz ovu skaj prepisku da je to i bio plan“, rekla je Ana Brnabić.

Prema njenim rečima, to uvek ide „preko onih koji su nekako navezani na neke zapadne fondove, koji su zaštićeni kao istraživački novinari i mediji“.

Dodala je da se informcije, čije su izvor advokati mafijaša, puštaju kroz njihove istraživačke medije, a zatim se šire i kroz Skupštinu Srbije preko poslanika opozicije.

„Koga to ne zabrinjava i ko želi i od tih medija i te opozicije da učestvuje u tome, svesno ili nesvesno treba da se zapita šta radi dok ne bude bilo kasno zato što smo mi već jednom u Srbiji imali ubistvo tada predsednika Vlade“, rekla je Ana Brnabić.

Ana Brnabić je kazala i da stiče utisak da javnost nije svesna kolika opasnost preti po život Vučića.

Vučić je „jedina brana toj mafiji, a oni ga udaraju preko medija“.

„Oni imaju svoje medijske ispostave koje neke svesno, neke nesvesno, neki političari svesno, neki nesvesno, ali svi rade isti posao i svi su na istom zadatku“, rekla je ona.

Vlast osuđuje napade na prosvetare, opozicija ih koristi za političku borbu

Brnabić je izjavila, povodom više napada na prosvetne radnike koji su se dogodili prethodne nedelje, da je „uvek vlast bila ta koja osuđuje nasilje“, a da opozicija koristi te incidente za „političku borbu“.

Brnabić je za televiziju Hepi rekla da opozicione stranke napade na prosvetne radnike „koriste za napade na porodicu Aleksandra Vučića“, za šta je kao primer navela predsednika Demokratske stranke (DS) Zorana Lutovca.

„Najoštrije osuđujem svaki vid nasilja prema bilo kome, posebno prema prosvetnim radnicima. Mislim da kao društvo treba da se okupimo i da je to jedna od stvari gde ne treba da bude umešana politika. Kada (opozicione stranke) koristite nasilje za političko promovisanje, onda to relativizuje nasilje i nasilnike“, rekla je Brnabić.

Brnabić je kazala da su oni iz opozicije koji su „deklarativno protiv nasilja, u stvari najveći nasilnici u ovom društvu i promovišu nasilje“, među kojima je kao primer navela predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa.

Ona je kazala da „poziva institucije da se obračunaju protiv svake vrste nasilja i nasilnika“, a da oni koji kritikuju vlast zbog incidenata prema prosvetnim radnicima treba da uzmu u obzir „kako su institucije reagovale“, odnosno da je ženi koja je napala nastavnicu u školi u Beogradu određen pritvor.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare