Ana Brnabić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da poziva sve da učestvuju u radu kolegijuma Skupštine u ponedeljak i da otvoreno razgovaraju na sve teme koje se tiču izbornih uslova, ali u jednoj normalnoj atmosferi.

Ona je tokom posete vrtićima „Mali princ“ i „Palčica“ u Valjevu rekla da joj se čini da postoji konsenzus da „želimo da implementiramo preporuke ODIHR“, ali da to ne žele sve poslaničke grupe u opoziciji, jer su neke od njih „potpuno protiv implementacija preporuka ODIHR“.

PROČITAJTE JOŠ...

Poslanička grupa Srpske napredne stranke (SNS) i njeni koalicionih partneri apsolutno za to da se sve preporuke ODIHR implementiraju u najkraćem mogućem roku i SNS je „apsolutno za dijalog“, rekla je Brnabić i zahvalila opoziciji ako je odlučila da se konačno pojavi na kolegijumu i „prihvati ruku“.

Dodajući da su neke političke partije navele da će se pojaviti samo ako bude direktnog televizijskog prenosa kolegijuma, ona je navela da kolegijum ima jasna pravila koje ona nije izmislila, ali će ih poštovati jer poštuje institucije.

Dijalog i konsultacije su ozbiljna i važna stvar za sve građane, to nije rijaliti šou, razgovaraćemo onako kakva su do sada bila pravila u Narodnoj skupštini, a na koje oni do sada nisu uložilli prigovor, rekla je Brnabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare