Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Lider pokreta Dveri Boško Obradović naveo je na Tviteru da podržava sve što je u interesu boljih odnosa između Srbije i Crne Gore. Povodom odluke predsednika Aleksandra Vučića da ode na sahranu mitropolita Amfilohija, on međutim kaže da ne bi smele da prođu te "mafijaške fore da se ide na sahranu onome kome si radio o glavi".

„Sve što je u interesu boljih odnosa između Srbije i Crne Gore podržavam, ali ako za devet godina na vlasti Aleksandar Vučić nije bio u poseti srpskom narodu i Crkvi u Crnoj Gori nema potrebe ni sad. Te mafijaške fore da se ide na sahranu onome kome si radio o glavi ne bi smele da prođu“, napisao je Obradović na Tviteru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Insagram nalogu da će kroz nekoliko sati da otputuje u Podgoricu, gde će prisustvovati sahrani Amfilohija.

On je naveo da će razgovarati i sa predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori.

Ovo je inače prvi put otkako obavlja visoku državnu funkciju putuje u susednu državu. Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije rekao je jutros da bi dolazak Vučića na sahranu značio „još bolje i bliskije odnose Srbije i Crne Gore, a to narod želi“.

Mitropolit Amfilohije biće sahranjen sutra u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, a sahrani će prisustvovati i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, patrijarh Irinej i visoki arhijereji SPC i pomesnih crkava.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare