Boris Tadić i Ana Brnabić Foto: Ivan Dinić/Nova/TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Predsednica Vlade Ana Brnabić i bivši predsednik Srbije Boris Tadić imali su žustru raspravu na Tviteru, nakon čega je Tadić tražio da se sve okonča TV duelom budući da je po njegovim rečima, premijerka "besramno iznela niz lažnih optužbi" na račun bivše vlasti.

„Jedini koji je poslednjih decenija nešto uradio za KiM i naš narod na KiM je Aleksandar Vučić, a danas oni koji su 2001. pustili albanske teroriste na slobodu, 2004. ćutali na pogrom, a 2008. na proglašenje nezavisnosti, 2010. premestili pregovore iz UN u EU“, napisala je Brnabić na Tviteru i dodala:

„Doveli su nas do katastrofalnog mišljenja Međunarodnog suda pravde – danas se ti javljaju da kažu nešto o Kosovu. Nepodnošljiva lakoća neodgovornosti. Besramna želja da se politički ućari, koliko god teška vremena za Srbiju bila“, napisala je predsednica Vlade.

Nakon toga, uključio se Boris Tadić i naveo da je besramno da se upućaju lažne optužbe na račun bivše vlasti.

„Besramno je što režim koji predstavljate deceniju, upravo zarad jeftinih političkih poena i prebacivanja odgovornosti, upućuje lažne optužbe na račun naše vlasti. U istom tvitu optužite druge i uradite upravo ono za šta druge optužujete. Nego, pošto ste opet izneli niz laži i besmislica i pošto Vučić kao predsednik ne pristaje deset godina na TV duel na temu Kosova, evo pozivam Vas, kao premijerku, da u TV duelu raspravimo svaku od ovih optužbi koje ste izneli“, napisao je bivši predsednik.

Tadić je poručio da ukoliko premijerka može da uputi ovakve optužbe, onda je i u redu da odu na TV duel.

„Ako možete ovakve optužbe javno da iznesete, a tiču se najviših nacionalnih interesa, trebalo bi da možete i da omogućite da građani čuju i drugu stranu. Na TV duel Vas pozivam kao bivši predsednik i predstavnik vlasti koju optužujete, a ne kao lider opozicije“, zaključio je Tadić.

Podsetimo, predsednik Srbije dobio je nedavno kritike od Nemačke zbog retorike koju koristi Beograd, a kritike su bile upućena i na račun predsednice Vlade Ane Brnabić. Nemačke diplomate zamerile su što Brnabić na Tviteru ulazi u rasprave sa visokim nemačkim zvaničnicima, među kojima su ambasadar Nemačke u Prištini Jorn Rode, ministarka spoljnih poslova Analena Berbok i izvestiteljka Evropskog parlamenta Viola von Kramon.

Brnabić tada ne štedi reči, zbog čega je Srbija dobila kritike od zvaničnog Berlina.

Bonus video: Tviter diplomatija – Zašto je Ana Brnabić uvek spremna za oštar odgovor?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar