Lider "Narodnog pokreta Srbije" Miroslav Aleksić odgovorio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji ga je danas na konferenciji za medije nazvao "patološkim lažovom koji je opljačkao Trstenik". Aleksić je u izjavi za Nova.rs naglasio da Vučić lažima pokušava da diskredituje političke protivnike i da dolazi vreme kad će, kako kaže, biti stalni gost depolitizovanih tužilaštava i sudova.

PROČITAJTE JOŠ...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima danas nakon obilaska rekonsturisanog puta Raška – Novi Pazar. Vučić je govorio i ovog puta o svemu – stigao je da pohvali sebe i svoju vlast koja je „najviše puteva izgradila u novijoj srpskoj istoriji“, govorio o „Jovanjici“ za koju kaže da ne zna ni gde se nalazi, o MUP-u u čiji se rad „ne meša“, političkim protivnicima koji su, kako kaže, najgori u Srbiji za razliku od njih koji su pošteni…

Između ostalog, Vučić je, dok je objašnjavao slučaj ‘Jovanjici’, setio i Miroslava Aleksića, kog je opisao kao „patološkog lažova“.

„Ja sam za to da se Jovanjica i sve drugo istraži do kraja. Samo, ne da se istraži na takav način da lažete svaki dan i da obmanjujete javnost o ulozi bilo koga od Vučića, a da pritom ne da nemate nijedan dokaz, već nemate ničiju izjavu, nemate ništa. Sem jednog patološkog lažova Miroslava Aleksića koji nije mogao ni osnovnu školu da završi kako treba i koji je zajedno svojim tastom opljačkao 300.000 evra u Trsteniku. Mučeni Trstenik, kako ga je on ojadio i opljačkao za to vreme. Čoveka koji je izgubio na sudu, a koji nije rekao ni ‘izvinite’, niti bilo šta drugo. Tako da, nemam ništa protiv tih ljudi ili bilo koga. Pred njima je da pruže doprinos u budućnosti ako hoće, ako neće – to je posao za MUP. Što se mene tiče, Bratislav Gašić ima moje maksimalno poverenje“, rekao je Vučić.

U odgovoru predsedniku Srbije, Aleksić kaže da znamo kako je Vučić za to da se istraži sve oko Jovanjice i oko svih drugih kriminalnih slučajeva.

„Tako što će smeniti svakog koji krene valjano da istražuje“, objašnjava Aleksić i dodaje:

Miroslav Aleksić Foto:FoNet/Miki Jevtović

„On je taj koji snosi apsolutnu odgovornost za sve što se dešava u zemlji, pa i za sa proizvodnju droge na Jovanjici i progon policajaca koji su plantažu otkrili. Ni u jednom svom nastupu ni jednu lošu reč za Koluviju nije rekao, dok su se svi njegovi funkcioneri ostrvili na Milenkovića i Mitića što najbolje govori o tome ko stoji iza te fabrike droge i zašto je toliki strah od Jovanjice 3 koja vodi do političkog vrha“, podvlači naš sagovornik.

Aleksić kaže da je manir predsednika Srbije da u nedostatku argumenata napada i diskredituje političke protivnike.

„Svestan he da neće odgovarati, jer smo ja i moje kolege bezbroj tužbi protiv njega podneli i naravno kao obična kukavica nikada se na sudu nije pojavio. Ali dolazi vreme kada će biti stalni gost profesionalnih i depolitizovanih sudova i tužilaštava gde će morati da odgovori na mnoga pitanja“, zaključuje Aleksić u izjavi za Nova.rs.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare