Miroslav Aleksic
Miroslav Aleksić Foto:FoNet/Milica Vučković

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da opozicija treba da stane iza jedne liste i jednog kandidata na predsedničkim izborima, ali da nije bilo razgovora o tome "ko bi to mogao biti" zato što još teku razgovori o izbornim uslovima, odnosno još se ne zna da li će opozicija na izborima učestvovati.

Aleksić je na konferenciji za novinare rekao da je „jako logično“ da „bojkot opozicija“ zbog čijeg će neučestvovanja na prethodnim izborima i biti raspisani prevremeni parlamentarni izbori, stane iza jednog predsedničkog kandidata i jedne izborne liste na parlamentarnim i lokalnim izborima.

„Mi iz opozicije čekamo predlog platforme EU (za poboljšanje izbornih uslova) koju očekujemo danas, sutra, a 17. i 18. septembra videćemo da li će biti dogovora ili nećemo ići na izbore. U ovom trenutku smo svi fokusirani na izborne uslove“, rekao je Aleksić.

Povodom izjave predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića da „ne zna“ da li će se kandidovati na narednim predsedničkim izborima, Aleksić je rekao da to može biti „igra sa njegovim kolegama iz stranke, kako ga svi mole da se kandiduje“, ali da može da pokazuje i da Vučić čeka procene javnog mnjenja, „i da neće da se kandiduje ako ne može da pobedi u prvom krugu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar