Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Upitan da prokomentariše zaoštravanje odnosa Srbije i Crne Gore, te činjenicu da je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen za personu non grata, a da je Srbija uzvratila istom merom, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je za Nova.rs da su takvi sukobi samo skretanje pažnje sa pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

„Moja reakcija na zaoštravanje odnosa Crne Gore i Srbije je da podržimo Radeta Panića i lekare koji ne ćute! Da ne dozvolimo da propagandna magla prekrije stvarne probleme. Srbija se nalazi u alarmantnom stanju zbog kolapsa zdravstvenog sistema i neveštog i neodgovornog upravljanja krizom. Diplomatsko zaoštravanje odnosa je pokušaj skretanja pažnje sa stvarnih problema i ublažavanja efekata nezadovoljstva građana“, rekao je on za Nova.rs i dodao:

„Odbijam da učestvujem u toj igri. Vratimo u centar pažnje stvarne probleme.“

Podsetimo, ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.

“Juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao “oslobođenjem” i “slobodnom voljom” crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Nakon toga Ministarstvo spoljnih poslova republike Srbije uzvratilo je istom merom i dala rok od 72 crnogorskom ambasadoru Tarzanu Miloševiću da napusti zemlju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare