Aleksandar Vučić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 18 časova sastanak za premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem na kojem će razgovarati o spoljnopolitičkim prilikama, odnosima u regionu s posebnim akcentom na poslednja dešavanja sa Crnom Gorom, saznaje "Blic”.

Moguće je, kako kaže njihov izvor, da predsednik Vučić bez obzira na mere reciprociteta nakon što je Crna Gora proterala našeg ambasadora, zatraži zbog velikog broja Srba u toj zemlji, ali i zbog pozicije Srba u regionu, smirivanje strasti koje će biti praćeno i različitim konkretnim merama.

Sastanak je zakazan za sutra u 18h.

Da podsetimo, ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.

Foto: Medija centar Beograd

“Juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao “oslobođenjem” i “slobodnom voljom” crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Nakon toga Ministarstvo spoljnih poslova republike Srbije uzvratila je istom merom i dala rok od 72 crnogorskom ambasadoru Tarzanu Miloševiću da napusti zemlju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare