Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Suđenje Goranu Vučkoviću u Čačku, koji je skoro do smrti pretukao svoju suprugu Nikoliju prošle godine u noći između 29. i 30. avgusta, danas je nastavljeno u sudu u Čačku. Trebalo je da jedan od svedoka bude njegova tadašnja supruga, međutim, zbog tehničkih nemogućnosti, ona nije dala iskaz.

Podsećamo, da je na prethodnom ročištu, veštak dao ocenu da nasilnik nije bio uračunljiv prilikom izvršenja krivičnog dela.

Prema rečima advokata Nikolije Vučković, Irene Ilić, predmetno veštačenje predstavlja samo jedan od dokaza u postupku, čija je dokazna vrednost upitna.

„Osnovno javno tužilaštvo, oštećena i ja kao njen punomoćnik podneli smo predlog za novo veštačenje o čemu će sud odlučiti naknadno, pa shodno tome, svako prejudiciranje ishoda postupka bi predstavljalo puko prognoziranje neizvesnih činjenica, a, rekla bih i veoma neumesno ophođenje prema žrtvi teškog krivičnog dela“, kazala je danas Ilić za Nova.rs.

Pročitajte još:

Ona smatra da se na predmetnom nalazu i mišljenju ne može temeljiti meritorna sudska odluka, imajući u vidu da je sačinjena protiv pravila struke i postavljenom zadatku izrade nalaza i mišljenja.

Potrebno je, naglašava Ilić, da Nikolija da svoj iskaz pred postupajućim sudom, nakon čega će biti preduzete dalje radnje u postupku.

„Svako potenciranje na neuračunljivosti okrivljenog u ovoj fazi postupka predstavlja poseban pritisak na javnost da se okrivljeni ubrzo nađe na slobodi. Mislim da ne treba da upozoravam kakve bi ovo konsekvence imalo. Kada kažem „oslobađanje“, pod tim podrazumevam izricanje mere bezbednosti lečenja, koji bi, s obzirom na postojeći nalaz i mišljenje trajalo veoma kratko“, zaključila je Ilić.

Prema rečima advokata Gorana Vučkovića, Ivana Čvrkića, Nikolija će svedočiti 13. aprila jer ima status posebno osetljivog svedoka.

„Ona ne sme biti u sudnici sa njim, moraju se obezbediti tehnički uslovi kako bi dala svoj iskaz. Njen pravni zastupnik je ponovo zahtevao veštačenje Medicinskog fakulteta. To će se dogoditi nakon njenog svedočenja, odnosno, biće doneta odluka o ponovnom veštačenju“, kaže Čvrkić za naš portal.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Podsetimo, Goran Vučković je pokušao da ubije svoju suprugu tako što je uzeo motku na kojoj je bio ekser i udarao je do iznemoglosti. Nesrećna žena je bila totalno dezorjentisana i golu su je dovezli na Urgentno odeljenje čačanske bolnice odakle je prebačena na intenzivnu negu. Jedno uho joj je otkinuto. Bila je životno ugrožena, ali, na svu sreću, spasila se. Ona je sada kod roditelja sa svojom decom i pokušava da se vrati uobičajenom životu.

BONUS video: Napad na radnicu teretane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar