Zdravko Ponoš Foto:Aleksandar Barda/FoNet

Bivši načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš upitao je, posle saobraćajne nesreće u kojoj je vojno oklopno vozilo ubilo pet osoba, predsednika Srbije Aleksandra Vučića je li i u subotu bio "vrhovni komandant" ili je to "samo kad razdrljen vrši smotru".

Neobučena i neorganizovana vojska je opasnost za sebe i za svoje okruženje, čak i kada se angažuje samo za slikanje. Odgovornost 54-godišnjeg vozača utvrdiće istraga. Ali on u nesreći nije učestvovao kao privatno lice. Šta je sa komandnom odgovornošću, moralnom? Sistem ponovo nije zakazao? Gašiću, Mojsiloviću, napisao je Ponoš na društvenoj mreži Iks.

Nakon što ste razvalili sistem i vojsku doveli u situaciju da počiva na trećepozivcima, sada biste da vam se poveri omladina na 75 dana. Treba vam za slikanje, istakao je Ponoš, lider stranke Srbija centar.

Podsetimo, saobraćajna nesreća kod Ušća juče je potresla regiju, nakon što je majka, M. L. (32), bila svesna dok su je vatrogasci izvlačili ispod olupine automobila, a svi ostali članovi njene porodice, uključujući troje dece i komšinicu D. K. (27), smrtno su stradali.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare