Čedomir Vranjković, Loznica, zapaljen automobil
Foto: Privatna arhiva

Čedomiru Vranjkoviću, opozicionaru i prvom čoveku udruženja "Oslobodimo Loznicu - GG Antonije Bogićević" zapaljen je automobil pre dve večeri ispred njegove kuće u Loznici, a Vranjković za naš portal kaže da je siguran da je to učinjeno jer već duže vreme ukazuje na nepočinstva lokalne vlasti, a ovog puta je otvoreno govorio o projektu Jadar i Rio Tinto i činjenici da on ništa dobro neće doneti lokalnom stanovništu.

„Sve se dogodilo preksinoć. Bio sam budan do 1.30 iza ponoći, a čim me je uhvatio prvi san, odjeknula je snažna eksplozija koja me je probudila. Izašao sam i video sam da mi gori automobil. Pošto su komšije pozvale vatrogasce na lice mesta je stigla i policija“, započinje priču za portal Nova.rs Čedomir Vranjković.

Čedomir Vranjković, Loznica, zapaljen automobil
Foto: Privatna arhiva

Kako kaže, paljenju njegovog automobila prethodile su objave Vranjkovića na društvenim mrežama gde otvoreno govori o tome da lokalno stanovništvo neće imati nikakvih beneficija od „Rio Tinta“, a da je požar podmetnut Vranjković tvrdi da ga uverava i činjenica što je samo te večeri ulična rasveta bila isključena, pa tako na video snimcima sa sigurnosnih kamera nije moguće videti praktično ništa, osim auta u plamenu.

Vranjković kaže da je po zanimanju stolar, a da sam automobil ne vredi više od 700, 800 evra. Ipak, za njega je vrednost tog vozila daleko veća, jer ga koristi za posao od kog živi.

Kada ne radi, Vranjković se bavi različitim društveno korisnim temama i kako objašnjava, upravo zbog toga je bio meta različitih napada više puta.

„Bio sam odbornik i takozvana sam opozicija. Zbog onoga što pišem na društvenim mrežama non stop imam probleme. Imam udruženje građana i kroz to udruženje sam izlazio na poslednje izbore i trebalo bi da budem odbornik. Aktivan sam što se politike tiče, a važim za one koji su hrabri i ne stidim se da kažem šta je problem. Zbog toga me zovu noću, presreću mi suprugu, pričaju svašta o nama“, priča Vranjković.

Nakon uviđaja povodom paljenja njegovog auta, Vranjkoviću je, kako nam je ispričao, ponuđeno da ide na poligraf. Zbog čega, kaže, ne zna, ali pojašnjava da je taj predlog svakako prihvatio jer on nema šta da laže i krije.

Čedomir Vranjković, Loznica, zapaljen automobil
Foto: Privatna arhiva

„Radi se o tome da oni sumnjaju da sam ja sam sebi zapalio automobil. Ne znam zašto bi to neko pomislio kada ja od tog auta zarađujem, a nisam finansijski situiran pa da mogu da kupim novi, već ću morati da pozajmim novac. Ne znam kako to može da mi ide u prilog“, kaže on.

Upitan da nam objasni ko su ti ljudi koji njega i njegovu porodicu ne puštaju na miru, Vranjković objašnjava da je reč o grupi lokalnih moćnika koji su na vlasti 20 godina.

„Oni nisu iz Srpske napredne stranke, ali imaju mnogo kapitala. Pa sve i da ste Vučićev simpatizer, ukoliko se u krugu njihovog interesovanja našao, recimo, vaš lokal, ni to vam neće pomoći jer oni ne prezaju ni od čega. Meni je čak gradonačelnik Loznice, koji je na toj poziciji 17 godina, direktno rekao da bi mi najbolje bilo da se odselim iz grada. Maltretiraju me na svakom koraku, kažnjavaju, a prvi sam osumnjičeni za sve što se dogodi u gradu“, priča nam Vranjković.

Ističe da nema mnogo nade i vere u policiju da će rasvetlili ko je zapalio njegov automobil iako ga policijski službenici inače ne maltretiraju i od njih ima uglavnom pristojan „tretman“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare