Foto: Arhiva

Sa smenom Nebojše Stefanovića i postavljanjem Aleksandra Vulina na mesto prvog čoveka MUP-a, krenule su "čistke" u vrhu srpske policije. Nova vest stiže iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), gde je dosadašnji načelnik Ilija Hodoba smenjen, a na njegove mesto dolazi Ninoslav Cmolić.

Dosadašnji načelnik SBPOK-a Ilija Hodoba važio je za „fikusa“ budući da je njegov zamenik bio Goran Papić, siva eminencija u MUP-u, posebno imajući u vidu slučaj Dejana Pejovića, vlasnika restorana „Jahorina“, koga je, kako je tvrdio za naš portal, pretukao upravo Papić, kum Nebojše Stefanovića.

Vulinova „metla“ počistila je još jedan kadar Nebojše Stefanovića, načelnika SBPOK-a, a na njegovo mesto dolazi Ninoslav Cmolić, koji je nekada radio u PS Palilula, a potom i u UKP-u.

Naš portal objavio je da je smenjena i načelnica Policijske Uprave Kragujevac Jasmina Rajković, a na njeno mesto postavljen je pukovnik Dejan Joksimović.

Prethodno, Nova.rs već je pisala o nizu smena u vrhu MUP-a koje su se događale neposredno pred smenu Stefanovića, ali i o „Vulinovoj metli“ koja poslednjih mesec dana čisti redom Stefanovićeve kadrove.

Neki koji su „počišćeni“ jesu i pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije Srećko Lazić, načelnica PU Zaječar Sanja Dimitrijević, načelnik PU Pančevo Nikola Popovac, bivši zamenik načelnika SBPOK-a i porodični kum bivšeg ministra Goran Papić, načelnik Sektora unutrašnje kontrole Svetozar Radić….

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar