Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Goran Papić, kum bivšeg ministra policije, a sadašnjeg ministra odbrane, Nebojše Stefanovića, pre više od godinu dana, zajedno sa kolegom iz SBPOK-a Tomislavom Antonijevićem, brutalno je pretukao Dejana Pejovića vlasnika restorana "Jahorina", a ceo slučaj i dalje - stoji. Prema rečima prebijenog Pejovića, tužilaštvo namerno ne postupa, jer, kako kaže, pokriva i učestvuje u državnom kriminalu.

Dejan Pejović nakon batina, Foto:Privatna arhiva

Goran Papić je tada bio na mestu zamenika načelnika SBPOK-a. Razlog za batine je, kako se navodi, to što je Pejović otvorio restoran „Jahorina“ u blizini restorana Milorada Papića, inače Goranovog oca.

Pejović je za naš portal ispričao koji pakao prolazi već godinu dana i naglasio da je njegov slučaj još jedan u nizu u kojem se jasno vidi sprega između kriminala i države.

„Prijatelj sam sa mnogim novinarima, ali niko ne sme da objavi moju priču. Jer moj slučaj spada u one koji se predaju tužiocima, a oni ne postupaju, kao Zagorka Dolovac koja javno prikriva državne zločine“, počeo je svoju priču Pejović i nastavio: Advokat Borivoje Borović je podneo krivičnu prijavu protiv mojih batinaša, slučaj je otišao tužiocu Ivanu Sunariću koji me za više od godinu dana nije pozvao. Dakle, za nas koji nismo „država“ nema pravde. Oni su posle mesec dana suspendovani, pa oslobođeni u MUP, a Papić se nakon toga vratio u SBPOK iz kojeg je sada otišao. On nema ni srednju školu, ali ima kuma. Ovo je jedno zlo koje se širi, ne zaustavlja se. A ja ću ovo da teram do kraja“, kaže Dejan Pejović.

Dejan Pejović nakon batina, Foto:Privatna arhiva

Otkriva da je sve počelo kada su mu kola izgrebana. Njegova supruga je, kaže on, videla Milorada Papića kako im uništava auto i odmah ga pozvala.

„Pitao sam Milorada, zašto mi grebe auto? Prvo je pričao da nije on to uradio, a kada sam mu rekao da ga je videla moja žena počeo je da viče: znaš ko je moj sin, znaš da je meni ministar kum! Tada je krenuo na mene, počeo je da me bije. Ja se pomerim i kažem mu, niti me zanimaš ti, niti tvoj sin i opet ga pitam što mi grebe auto. Međutim, on je nastavio da me udara, a onda je moja supruga skočila između nas. Rekao sam mu da ću da zovem policiju, na šta mi je on odgovorio da će policija da dođe da me bije. Potom se pomerio i stao nedaleko od mene. Policija koju sam pozvao nije dolazila, ali se pojavila crna škoda 1575 AD. Iz nje izlaze dvojica. To su bili Goran Papić i Tomislav Antonijević“, otkriva Dejan.

Dejan Pejović nakon batina, Foto:Privatna arhiva

Kaže da je tada pozvao svog prijatelja iz MUP-a i rekao mu šta se dešava.

„Pitao sam ga šta da radim, a za to vreme ova dvojica su otišli do Milorada koji me je tukao i potom su krenuli na mene. Na vezi mi je sve vreme prijatelj iz MUP-a. Tada su počeli da me biju pesnicama u glavu što je ovaj čuo preko telefona. Nastavili su da me udaraju pesnicama i nogama dok je moja supruga gledala. Sve to se dešavalo ispred restorana. Udarali su me i pitali dokle će da imaju probleme sa mnom, na šta sam im rekao da ne znam ko su, da ih prvi put vidim u životu. Batine su se nastavile, a dok su me udarali ispao im je pištolj na zemlju. Zatim su me strpali u gepek i nastavili da pesniče, a sve to je slušao moj prijatelj iz MUP-a koji je onda naredio patroli da dođe do mene, policiji koju sam ja zvao. Oni su pre toga zaustavili tu istu policiju da dođe do mene da bi na miru mogli da me biju“, kaže Pejović.

Dejan Pejović nakon batina, Foto:Privatna arhiva

Kada se pojavila policija, prvo su prišli Miloradu Papiću. Potom je insprektor, prema rečima Pejovića, pričao sa Papićem dva minuta, a onda su došli do njega i uhapsili ga.

Dejan Pejović, Foto:Privatna arhiva

„Stavljaju mi lisice na ruke, meni koji sam doktor nauka, nikada nisam ušao u MUP, nisam imao razloga. Tada su me izvadili iz tih kola u koja su me ovi strpali, skinuli mi te lisice, pa me prebacili u fijata i stavili mi nove lisice. Tada je inspektor Aleksandar Stepanović, zvani Stepa, na licu mesta počeo da me ubeđuje da sam ja sigurno nešto kriv i da me zato biju. Došla je i Hitna pomoć, ali im on nije dozvolio da mi ukažu pomoć. Potom su me odvezli su me u policijsku stanicu Voždovac u kojoj me je sačekao upravo inspektor Stepanović. Opet mi je objašnjavao mi je da sam ja kriv, da je Milorad Papić, koji ima oko 70 godina, star čovek i da nije mogao on mene da bije, a ja sam sedeo sav u modricama – prebijen. Iz stanice Voždovac su me poslali u Klinički centar. Tamo sam bio do pet popodne, a 15 minuta posle mene stigao je Milorad Papić koji je imao kragnu oko vrata. Sa njim je bio jedan policajac, ali u civilu“, priča Pejović.

Nakon toga se vratio u stanicu milicije Voždovac u kojoj ga je ponovo dočekao Stepanović.

Nebojša Stefanović Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

„On me je potom, onako polako, ljubazno molio da ova priča ne ide dalje. Nudio mi je neko pečenje i piće koje su imali tu u stanici, ja sam odbijao i rekao mu da nema potrebe da se trudi, da mu se zahvaljujem na ponašanju, ali da će ova priča otići dalje. Za svo to vreme koje sam proveo u stanici i Kliničkom centru u mojoj kući odigrao se drugi pakao. Dakle, isti taj Stepanović i Antonijević koji me je tukao sa Papićem su bili u mojoj kući i od moje žene uzeli sve kamere i uništili dokaze, snimke batina, spržili su hard iz kompjutera“, priča Dejan Pejović.

Sutradan je otišao u SBPOK kod načelnika Ilije Hodobe.

„On mi se izvinio i izneo mi neke stvari o dvojici koja su me tukla. Takođe su mi Papićeve kolege rekle da on nema srednju školu i da je diplomu kupio u Priboju. Potom, dolazim u stanicu Voždovac da dam izjavu u vreme kada su mi rekli da dođem. Inspektor Stepanović tri sata nije hteo da piše izjavu koju sam došao da dam. Bukvalno me je mučio. Kada sam mu rekao da ću sve da predam medijima, onda je otkucao. Isto veče kada mi se to desilo taj Goran Papić organizovao je kriminalne grupe, navijače Partizana, koji su na moj objekat nalepili nalepnice Južne tribine. Tu se videla njihova jasna sprega sa kriminalnim grupama navijača. To su uradili da me zaplaše, da mi pokažu sa kim ću imati posla, odnosno, sa kim oni imaju posla. Nije me to uplašilo, izašao sam sa pričom u javnost. Nakon toga su grupe tih navijača dolazile i sedele u restoranu, ali me niko nije dirao“, kaže Pejović.

U trenutku kada se pojavila priča o Papiću u javnosti, Aleksandar Vučić se uključio uživo iz Atine i pričao kako je ovaj dobar policajac i kako je upravo on taj koji je uhapsio Đilasovog „šuraka“ sa kokainom, Milana Dabovića.

„Sramota. On se uključio i pričao kako je Papić dobar policajac. Ovo je, nažalost, savršen primer sprege između državnog vrha i kriminalaca. Dokaz da navijači rade za državu, za MUP. Takođe i primer toga kako se dobijaju poslovi u službi iako nemaš srednju školu, ali imaš debelu vezu. Da preciziram, Papić je kupio lažnu diplomu u Priboju“, rekao je Dejan Pejović.

Dejan Pejović, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, Goran Papić, zamenik načelnika SBPOK-a i porodični kum bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, podneo je ostavku u MUP, samo nekoliko dana nakon što je na čelo tog resora došao Aleksandar Vulin.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar