Foto:MUP Srbije

Kadrovske promene koje potresaju MUP od kako je za prvog čoveka imenovan novi ministar Aleksandar Vulin još uvek traju, a kako portal Nova.rs saznaje, poslednji na spisku smenjenih je i pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije (UKP) Srećko Lazić, jedan od najbližih saradnika bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović, ali i bivšeg ministra Nebojše Stefanovića.

Lik i delo Srećka Lazića, poznati su javnosti iz vremena poslednjih građanskih demonstracija u Beogradu, kada su ga opozicioni političari optuživali da je po nalogu vlasti izazivao nerede na ulicama i prebijao demonstrante.

Njegova skokovita karijera dovodi se u vezu sa bivšom državnom sekretarkom Dijanom Hrkalović, kada je navodno i počelo njegovo napredovanje u karijeri.

„Lazić je bio radnik PS Savski venac, a dolaskom Hrkalović u MUP, kao čovek od poverenja, biva premešten u odeljenje za zaštitu podataka, blisko kabinetu bivšeg ministra Nebojše Stefanovića. Njihov osnovni zadatak bilo je poraćenje svih „neprijatelja“ režima, među kojima su policijski oficir, novinari i ostali nepodobni“, kazao je za Nova.rs dobro obavešten izvor iz MUP.

On dodaje da je Lazićeva stručnost bila često osporavana, ali da je njegova bliskost sa Hrkalović bila sasvim dovoljna da bi napredovao.

„Šira javnost je imala priliku da čuje za njega tokom protesta u julu ove godine, kada su i pojedini izveštavali da je upravo on bio jedan od glavnih organizatora svih provokatora i batinaša u civilu koji su maltretirali građane.

Pročitajte još:

O Laziću je letos govorio i potpredsednik narodne stranke Miroslav Aleksić, koji ga je označio kao „glavnog šefa batinaša“, ali i jednog od uniformisanih aktera slučaja Jovanjica.

„Na snimku televizije N1 vidi se kako mladića koji je na podu, šutiraju i brutalno prebijaju šef odseka u odeljenju za droge Predrag Jandrić, glavni saradnik Dijane Hrkalović, kao i njena perjanica Ivan Đuretić, zvani Kalčo, pripadnik Službe unutrašnje kontrole, koji je nosio zeleni duks sa kapuljačom. Đuretić je isteran iz BIA i pobegao je iz Austrije, a glavni šef sviuh batinaša je Srećko Lazić“ rekao je Aleksić letos za „Danas“.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar