Jasmina Rajković Foto: Printscreen/YouTube/RTV Šumadija

Dosadašnja načelnica PU Kragujevac Jasmina Rajković smenjena je noćas, a na njeno mesto dolazi iskusni policajac Dejan Joksimović, saznaje Nova.rs

Ovo je samo jedna u nizu promena koje se poslednjih meseci dešavaju na čelnim mestima MUP-u.

Rajković je bila prva žena na mestu načelnika u PU Kragujevac, pod čijom nadležnošću se nalazi sedam policijskih stanica u ovom delu Šumadije. Bila je u v.d. stanju od 20. juna 2017, da bi 6. jula bila imenovana na mesto načelnika.

Inače, bivša načelnica rođena je 1977. godine u Aranđelovcu, završila je Ekonomsko-ugostiteljsku školu u Aranđelovcu.

Pročitajte još:

Godine 1998. godine zaposlila se u policijskoj stanici u Aranđelovcu, a uz rad se školovala u Užicu, pa na Tehničkom fakultetu u Čačku, gde je završila osnovne akademske studije, da bi kasnije uppsala master studije, dok je na Kriminalističko-policijskoj akademiji u Beogradu završila specijalističke studije.

Deset godina bila je rukovodilac na upravnim poslovima u Policijskoj stanici Aranđelovca od 2008 godine, dok nije postala načelnica.

„Prioriteti u daljem radu Policijske uprave u Kragujevcu biće imovinska sigurnost i opšta bezbednost, stabilan javni red i mir, zaštita lične i imovinske sigurnosti građana, smanjenje broja krivičnih dela i povećanje procenta rasvetljavanja krivičnih dela iz prethodnog perioda, poput krađa, teških krađa i razbojništava“, najavila je tada Jasmina Rajković u prvom susretu s novinarima.

Tada nije krila zadovoljstvo govoreći o nivou bezbednosti koji je zatekla prilikom dolaska na novu funkciju. Izjavila je da je u osnovi zadovoljna jer je stopa kriminaliteta u opadanju, a procenat rasvetljavanja svih krivičnih dela povećan.

Međutim, kako je Nova.rs već pisala, za vreme njenog načelnikovanja, pojavila se nova organizovana kriminalna grupa na nivou Kragujevca, „vopijevci“, čiji vođa je ranjen u aprilu ove godine.

#related-news_0

Sa druge strane, Dejan Joksimović važi za dobrog i iskusnog policajca, koji je nakon petooktobarskih promena postao načelnik PS Aranđelovac. Krajem 2012. godine prijavio se na konkurs za direktora policije, a u međuvremenu je obavljao poslove u mup-u na mesto pomoćnika načelnika Uprave policije.

Ovo je samo jedna u nizu smena koje se dešavaju poslednjih meseci u MUP-u, a Vulinova „metla“, koja čisti Stefanovićeve kadrove, očigledno ne planira da stane.

Ono što je takođe zanimljivo jeste da je većina novoimenovanih bila na vodećim mestima tokom „bivše vlasti“, pa se postavlja pitanje da li su „bivši“ imali ipak dobre kadrove, ili je po sredi nešto drugo.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare