Godinama unazad se spekuliše da se nekadašnja Plejboj zečica i bivša misica Slobodanka Boba Tošić koja je osuđena u Bosni i Hercegovini i čije se ime nalazi na Interpolovoj poternici godinama, krije u Srbiji i da uživa zaštitu ovdašnjeg političara Žike Gojkovića, a sada su na adresu naše redakcije stigli video zapisi sa sigurnosne kamere jedne zgrade u kojoj, po svemu sudeći, Tošićeva boravi sa Gojkovićem.

Tošićeva je široj javnosti postala poznata kada je pobegla iz kućnog pritvora neposredno pre nego što će dobiti poziv na izdržavanje kazne od dve i po godine zatvora zbog pomaganja u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine u naselju Vranješ u Lukavici kod Sarajeva.

Međutim, zapletena priča o poznanstvu Tošićeve, Ždrala i Darka Eleza, kriminalca koji je nedavno osuđen u Bosni i Hercegovini za najteža krivična dela, počinje nešto ranije, u periodu kada su Ždrale i Elez zajedno izdržavali zatvorsku kaznu, gde su se i zbližili.

Foto: Printscreen/YouTube

Slobodanka je odlazeći u posetu svom dedi u jednom zatvoru, upoznala Đorđa Ždrala, mladića koji se u tom trenutku iza rešetaka nalazio zbog ubistva bračnog para u BiH. Upravo u zatvoru, ali nekoliko godina ranije, upoznali su se i Darko Elez i Đorđe Ždrale, a kasnije su se i okumili.

Ždrale i Elez su na slobodi formirali dve krimi-grupe koje su delovale na teritoriji Istočnog Sarajeva, a bavili su se krađama i razbojništvima, ali i najtežim krivičnim delima kao što su otmice, pokušaji ubistva i ubistva… Međutim, ubrzo je došlo i do razdora između dvojice zatvorskih prijatelja…

Mnogi su smatrali da sukob oko novca, moći i uticaja u podzemlju nije jedini razlog zbog kog su kumovi postali krvni neprijatelji, a govorkalo se da je dobrog udela imala i nekadašnja misica, Slobodanka Boba Tošić. Te 2006. godine, Slobodanka je u SMS poruci zamolila Ždrala da je odveze kod drugarice po skripte, što je ovaj i učinio.

Slobodanka Tošić Foto: privatna arhiva

Kada su došli na lice mesta, izašla je iz automobila, a dve osobe otvorile su vatru na auto u kom je ostao Ždrale. Kako je i sam ispričao posle napada, video je Slobodanku kako rukom prekriva usta a onda su se začuli pucnji. Ždrale je izvukao živu glavu samo zahvaljujući tome što se puška jednom od napadača zaglavila.

Misica je optužena da je u Istočnom Sarajevu oktobra 2006. godine po nagovoru Darka Eleza, svesno namamila vođu suparničkog kriminalnog klana da dođe na dogovorenu lokaciju jer je Elez želeo da ga likvidira. Osuđena je na dve i po godine zatvora a pre nego što je dobila poziv da se javi na izdržavanje kazne, pobegla iz rodnog Han Pijeska, gde je bila u kućnom pritvoru.

O njoj se nije mnogo znalo neposredno nakon bekstva, ali su se ubrzo pojavile informacije da se krije u Srbiji i to kod političara Žike Gojkovića.

Zika Gojkovic
Žika Gojković Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

„Niti je krijem, niti sam u vezi sa Slobodankom Tošić. Znam da ćete izbaciti neke fotografije koje to treba da ilustruju. Sa njom i njenom sestrom i majkom sam se nedavno video samo jednom, jer su me zvali više puta da mi se izvine zbog neprijatnosti za koje one nisu krive. Razmišljao sam da li da odem i otišao sam na taj sastanak. Ona nikad nije koristila moj stan. Svi znaju da sam porodičan čovek da nikada nisam izlazuo na splavove. Nikada nisam bio u društvu sa kriminalcima“, tvrdio je  Gojković pre nekoliko godina u razgovoru za Blic.

Međutim, na adresu naše redakcije jedan čitalac je poslao veći broj video-snimaka sa sigurnosne kamere. Kako tvrdi, reč je o jednoj stambenoj zgradi na Voždovcu, a na snimcima koje objavljujemo vide se i Tošićeva i Gojković, nekada odvojeno, a nekada zajedno, kako ulaze i izlaze iz zgrade. Na nekima od njih vidi se da Tošićeva poseduje ključeve od ulaza i kako Gojković i ona nose namirnice iz prodavnice.

Bonus video: Jelena Obućina o jalovom briselskom dijalogu, simbolima devedesetih i Darku Elezu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar