Kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović i kriminalac Veljko Belivuk, čijoj grupi se sudi za sedam ubistava, bili su u sukobu, a Veselinović je hteo da se reši Belivuka i na njegovo mesto postavi huligana Aleksandra Vidojevića. Ovo proizilazi iz Skaj komunikacije koju su objavile podgoričke "Vijesti" i to nije prvi put da se biznismen i kriminalac pominju u ovom kontekstu. O njihovoj vezi je ranije govorio i Belivuk, rekavši da je sa Veselinovićem poslao momke da ruše u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, a iz najnovijih poruka vidi se da je upravo neslaganje sa Veselinovićem "došlo glave" Velji Nevolji.

„Nevolja je napao Zvonka. I sad Zvonko bi da ga riješi… Zvonko je igrao preko Andreja da se makne Nevolja i Marko (Miljković), a da dođe onaj što visi sa malim žvaljovim sinom, onaj Rošavi“, kaže Božović u jednoj od Skaj poruka koje su u današnjem izdanju objavile „Vijesti“.

Ovo je poruka koju je Nikšićanin Miloš Božović poslao svom rođaku, inače crnogorskom policajcu Ljubu Miloviću za kog se sumnja da se radio za „kavački klan“. 

Ljubo Milović Foto: MUP

Osoba koju oslovljavaju sa Rošavi je zapravo Aleksandar Vidojević, nekadašnji Belivukov saradnik i huligan koji je često viđan u društvu sina predsednika Aleksandra Vučića, a krajem godine je predvodio stranačke aktiviste Srpske napredne stranke na mitingu u Beogradu. Tada je viđen u društvu generalnog sekretara u Vladi Srbije Novaka Nedića.

Foto:Nova.rs

Rušili smo u Hercegovačkoj

O odnosu Veljka Belivuka i Zvonka Veselinovića ranije se naširoko spekulisalo, a i sam Belivuk je tokom istrage govorio o poslovima koje je, kako je tvrdio, radio sa Veselinovićem. Prema njegovim rečima, on i Veselinović su bili zaduženi za rušenje u Hercegovačkoj ulici, u beogradskom naselju Savamala u noći između 24. i 25. aprila 2016. godine, kada su maskirane osobe bagerima srušile objekte koji su se tu nalazili godinama.

Foto: N1

Tvrdeći da mu policija i tužilaštvo podmiću dokaze, Belivuk je na saslušanju u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal najavio da ukoliko se sa tim ne prestane, da će ispričati sve što je proteklih godina radio za državu.

„Ukoliko tužilac nastavi da podmeće dokaze protiv nas i izmišlja, biću prinuđen da ispričam sve što smo radili za državu. Počeću od Savamale, a posle ću i o mnogo težim krivičnim delima“, rekao je Belivuk na saslušanju i dodao:

„Zvonko Veselinović, Sale i ja smo poslali momke da ruše u Savamali“.

Ovu tvrdnju ponovio je još jednom tokom suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu.

„Mi smo tokom noći poslali grupu mladića, jednu mi, jednu Zvonko (Veselinović prim.aut), da se sruši Savamala. Rečeno nam je da nijednom našem članu neće biti ništa i da je za sve zadužen Veselin Milić“, rekao je Belivuk.

Foto: Boško Karanović

Tužilaštvo i policija, prema poslednjim saznanjima Nova.rs, nikada nisu ispitali ove navode. Podsetimo, do danas je ostalo nepoznato ko su osobe koje su maskirane rušile u Hercegovačkoj.

Pored toga, navodni sukob Zvonka Veselinovića sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, pominjan je i kao mogući razlog zašto je država promenila odnos prema ljudima Velje Nevolje koji su nesumnjivo do tada odrađivali određene poslove za njih. Kako su Vijesti sada objavile, Milović i Božović su putem Skaja komentarisali prilike u podzemlju i bezbednosnim službma Srbije i Crne Gore. Pored ostalog, oni govore o sukobu između nekadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vučića.

Krajem septembra 2020. godine, Milović i Božović na tada kriptovanoj aplikaciji komentarišu to što je srpska policija Milivoja Lovrenovića Čarugu označila ubicom Strahinje Stojanovića u Beogradu i žale zbog njegovog “pada”.

Istovremeno prognoziraju ko će pobediti u sukobu Vučića i Nebojše Stefanovića, tadašnjeg srpskog ministra policije.

Nebojša Stefanović Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

“Pojavi se i Stefanović u medije kad ode njegov neko”, navode oni istoga dana kada je ovaj javno pohvalio pripadnike policije zbog rasvjetljavanja ubistva.

“Hoće li ga smijeniti Vučko”, pita Milović.

Par meseci kasnije, krajem decembra 2020. godine, Milović pita da li je Srbija izručila BiH Darka Eleza, a onda se nadovezuje:

“Ja to vjerovat’ ne mogu za Zvonka… On je u talu sa Andrejem. U svaku rabotu”…

Božović odgovara da tako kaže i (Aleksandar) Vulin.

“Izgleda da im je bitnije navijači da ostanu… Navijači su im prevaga. Nema demonstracija. Bez navijača…”, dodaje Milović.

Božović mu govori da je u pravu i obrazlaže da je Veljko Belivuk (Velja Nevolja) “udario” na Zvonka Veselinovića.

Bonus video: Zvonko Veselinović – kontroverzni biznismen, kum još kontroverznijeg Milana Radoičića 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar