Foto: Privatna arhiva

Goran Blagojević (48) iz Kraljeva osuđen je danas na sedam godina zatvora jer je izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je stradalo petoro ljudi. Osnovno javno tužilaštvo tražilo je za Kraljevčanina maksimalnu kaznu od osam godina ali je sud bio stava da ima osnova da mu kazna bude ublažena.

Pročitajte još:

Stravična nesreća dogodila se 29. novembra 2019. godine na autoputu Beograd – Niš kada je Blagojević šleperom naleteo na kombi koji je zbog kvara stajao u zaustavnoj traci.  Na licu mesta povredama su podlegli  zet i šurak, Kragujevčani Ljubiša Jovanović (40) i Srđan Jovanović (34) kao i devetnaestogodišnji Žikica Veličković čiji je četrdesetpetogodišnji otac Igor lakše  povređen u istoj nesreći.

Foto: Privatna arhiva

U bolnici su  preminuli  vozač kombija Dejan Ristić (34)  kao i Boris Stanojević (32).  Stefan Velić (20) i Milan Mihajlović (29) su teško povređeni dok su lakše povrede zadobili Milanov otac, pedesettrogodišni Boško, Goran Nikolić (41) i Miroslav Stojković (35).   Nesrećne ljude angažovala je beogradska firma „Telefonkabl“ kako bi u Leskovcu postavljali telefonske kablove.

Foto: Privatna arhiva

Sudija Osnovnog suda u Nišu Valentina Miladinović Pešić kazala je da je tokom postupka dokazano da je Blagojević izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Takođe, ona je kazala da mu je izrekla i meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “C” kategorije u trajanju od tri godine.

Foto: Privatna arhiva

Goran Blagojević nije prisustvovao izricanju kazne kao ni na dva glavna pretresa a da nije ni opravdavao svoj nedolazak . Njegov advokat Danilo NIkolić tražio je kaznu od četiri godine zatvora ističući da je postojao doprinos i vozača kombija jer se zadržao u zaustavnoj traci a nije postavio signalni trougao.

Foto: Privatna arhiva

Nikolić je kazao da je njegov klijent veoma teško pogođen nesrećom te da mu veća kazna ne treba od saznanja da je izazvao smrt petorice ljudi. Vozač šlepera je na prvom glavnom pretresu plakao i izražavao žaljenje zbog tragedije ali nije umeo da objasni zbog čega je skrenuo u zaustavnu traku.

Oštećeni su upućeni na ostvarivanje imovinsko pravnog zahteva u parničnom postupku.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar