Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić, na današnjoj konferenciji ispred Specijalnog suda u Beogradu, opisala je kako je izgledao njen susret s republičkom javnom tužiteljkom Zagorkom Dolovac, kada je pokušala da joj predoči saznanja o određenim krivičnim delima. Tepićeva je istakla da je Dolovac srela u jednom novosadskom kafiću i zamolila je da pogleda fiktivni ugovor između kompanije "Telekom" i Igora Žeželja, međutim, republička javna tužiteljka nije smela da pogleda u papir kako eventualno ne bi videla da je neko krivično delo izvršeno.

„Kako izgleda ponašanje Zagorke Dolovac, prvog tužioca u Republici Srbiji? Ja sam još 2016. godine zvanično upitola pitanje MUP da potraži gospođu Dolovac, pošto je nestala. Posle pet godina, prošle godine, našla sam je u jednom lokalu u Novom Sadu, sasvim slučajno. Tada sam pokušala da joj uručim fiktivni, lažni ugovor između državnog „Telekoma“ i privatnika Žeželja kojim smo dokazali kako se novac iz državnog „Telekoma“ razbacuje raznim privatnicima, koji onda osnivaju svoje tabloide i televizije, da bi branili rejting „partije i bratije“. Mi smo se tu srele i posle dva minuta smo se povukle u stranu. Ja sam u rukama držala ugovor“, rekla je Tepićeva i dodala:

Foto: Vesna Lalić

„To je izgledalo ovako, ne karikiram: „Gospođo Dolovac, molim vas, pogledajte. Ovo je više krivičnih dela u sticaju na ovom papiru“, a ona je stajala na metar i po od mene i držala je glavu okrenutu na drugu stranu. Znate zašto? Jer, ako bi pogledala to bi značilo da je došla u posed saznanja o elementima krivičnog dela, po kojima bi morala da postupa. Znači, okreneš glavu, nisi video, nisi čuo, nemaš pojma šta se dešava i nikom ništa. Tako izgleda ponašanje prvog tužioca u Republici Srbiji, Zagorke Dolovac, ali i najosetljivijeg tužilaštva i njegovog šefa – Mladena Nenadića“, rekla je Tepićeva.

Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, član Demokratske stranke, Srđan Milivojević i potpredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić, održali su danas zajedničku konferenciji ispred Specijalnog suda. Oni su istakli da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da rehabilituje Predraga Koluviju i da zaustavi istragu o „Jovanjici“, inače imanju na kome je krajem 2019. godine zaplenjena rekordna količina opojne droge..

BONUS video: Obraćanje Zagorke Dolovac

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar