Navijači Crvene Zvezde i Tomislav Radovanović Foto: Nova.rs, Printscreen TV Prva

Načelnik u policiji Tomislav Radovanović, glavni adut vlasti u borbi sa inspektorima koji su otkrili "Jovanjicu", izjavio je pre nekoliko dana da je ubeđen da je u MUP postojala paralelna struktura koja prisluškuje predsednika Aleksandra Vučića, a sa kojim vrh države povezuje slučaj otkrivanja plantaže opojne droge. Inače, Radovanović je, kako nezvanično saznaje Nova.rs, svojevremeno bio suspendovan na devet meseci zbog incidenta na utakmici u Pioniru 2006. godine, kada je pala tribina, a povređeno je nekoliko osoba.

Te davne 2006. godine, u tuči navijača Zvezde i Partizana sa žandarmerijom na košarkaškom derbiju u „Pioniru“, ali i po ulicama oko hale, povređeno je 18 navijača i devet žandarma i policajaca.

Pročitajte još:

Sem toga, pričinjena je veća materijalna šteta, pa su tako oštećena četiri autobusa, više parkiranih automobila, a stradalo je i nekoliko izloga prodavnica. Tada je Žandarmerija reagovala po naređenju komandanda, nakon što su navijači gađali pripadnike MUP. Komandant koji je izdao naređenje za reakciju bio je upravo Tomislav Radovanović, sadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije.

Kako su mediji ranije izveštali, krvavi obračuna izbio je zbog svađe jednog navijača Crvene zvezde koji se nalazio u parteru i policije. Reagovali su navijači „crveno-belih“ sa tribine, a zatim i žandarmerija, posle čijeg juriša su Delije potisnute uz zaštitnu ogradu na tribini, koja je popustila i desetine osoba se sručilo sa visine od tri metra u parter.

Povređenih je bilo s obe strane, a sukobi se nisu smirili ni van hale „Pioner“, pa je tako nastradalo i nekoliko izloga.

Nakon nereda povelo se pitanje i ko bi sve trebalo da bude odgovoran za dešavanja tokom utakmice. Dok su jedini tvrdli da su sve započeli navijači, drugi su isticali da je policija upotrebila prekomernu silu. Ono što je izvesno jeste da je Radovanović, koji je govorio o inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mikiću, koji su otkrili „Jovanjicu“, tada komandovao jednom vodom Žandarmerije, a što je za naš portal potvrdio bivši policajac Milan Dumanović.

Milan Dumanović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„On je zbog nereda u „Pioniru“ suspendovan na devet meseci. Nakon toga, Radovanović se nalazio na mestu komandanta intervente jedinice Beograda 92. Dok je u trenutku dešavanja u „Pioniru“ bio komandant jednog voda u Žandarmeriji“, ističe Dumanović i dodaje da se Radovanović na funkciji komandanta interventne jedinice nalazio do 2012. godine.

Inače, Radovanović se pre nekoliko dana našao u žiži pažnje javnosti nakon što je na televiziji govorio o aferi „prisluškivanje predsednika“.

Načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije gotovo da se pridružio napadi na inspektore Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, koji su otkrili slučaj „Jovanjica“.

Radovanović je tako izjavio da je u MUP-u postojala paralelna struktura „sa precizno odabranim ljudima“ čiji je cilj, kako je rekao, bio da prikupljaju podatke o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

Pročitajte još:

Istakao je da je grupa fomirana u vreme kada je resorni ministar bio Nebojša Stefanović, i da je ona imala logističku i svaku drugu podršku „jedne zapadne obaveštajne službe“ kao i da je uspostavila obaveštajnu mrežu kod „tajkuna“ i organizovanih kriminalnih grupa.

„Ne mogu da kažem o kojoj je službi reč ali je prelomna tačka verovatno put ministra Stefanovića u SAD u vezi predmeta Gvantanamo koji je podrazumevao integraciju i resocijalizaciju dva lica iz te baze. Tada se sa određenim obaveštajnim strukturama SAD stupa u direktan kontakt i verovatno je iz tih kontakata proistekla dalja saradnja“, kazao je Radovanović za Prvu televiziju.

On je potvrdio medijske navode da su u okviru istrage o slučaju „Jovanjica“ i prisluškivanju predsednika Srbije, bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović, načelnik Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodan Milenković i inspektor Dušan Mitić odbili poligrafsko testiranje.

„Direktor policije Vladimir Rebić je bio na poligrafu ali ne znam rezultate“, rekao je načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije.

Slobodan Milenković Foto:MUP

Podsetimo, proteklih dana intenzivni su napadi na dvojicu inspektora koji su otkrili „Jovanjicu“ i uhapsili vlasnika pomenutog imanja Predraga Koluviju. Tako su dvojica inspektora ponovo pozvana na poligrafsko testiranje iako su isto već dva puta prošli.

BONUS video: „Jovanjica“ – najpoznatija plantaža u Srbiji

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)