Žrtva i osuđeni ubica Foto:Instagram

U sredu, 10. marta biće nastavljeno suđenje za ubistvo studenta iz Čačka, Miloša Mileusnića, a za ovaj zverski čin optužen je Neđeljko Đurović iz Požarevca, koji stanuje u Beogradu. On se tereti da je 27. januara 2019. godine, u ranim jutarnjim časovima ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića, zverski ubio mladića ispred zgrade u kojoj je student stanovao.

Prema rečima Miloševog oca, dr Gorana Mileusnića, na sledećem suđenju, dakle za tri dana, veštak odbrane bi trebalo da dostavi antropološki nalaz koji bi potvrdio da je Đurović počinio ovaj gnusni zločin.

„Najiskrenije da vam kažem, sumnjam da će, iz nekih razloga, opet doći do odlaganja. Na snimcima koji su, takođe, predmet dokaza jasno se vide ruke Đurovića, ali bojim se da će i ovaj slučaj pasti u zaborav, naročito imajući u vidu  da se nadležni sada bave nekim novim ubistvima, slučajem Belivuk, organizovanim kriminalom itd. Suđenje se oteglo u nedogled, a moje dete je, ni krivo, ni dužno pod zemljom“, priča za Nova.rs nesrećni otac.

Ovo sve, kako ističe, postaje neizdrživo za njega, čitavu porodicu i njihove prijatelje. Đurović je, nastavlja dr Milesunić, njegovo dete ubio iz zabave, jer nije znao šta će sa sobom.

„Međutim sam sistem sudstva je kod nas takav da zločinac ima veća prava nego žrtva. Voleo bih da sve to ide brže, da prođe ova agonija, jer svaki odlazak na sud u meni izaziva takav stres da posle toga danima ne mogu da se dovedem u normalu, da radim nešto, iako nemam preteranu volju ni za radom, ni za životom „, zaključio je svoju ispovest za naš portal kroz suze dr Mileusnić.

Đurović je na početku suđenja negirao da je na smrt izbo nožem Mileusnića. Uhapšen je ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru. Optužnicom se tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar