Foto: Privatna arhiva

Država treba da se stidi dužine sudskih postupaka, a nadležni u Srbiji da se zapitaju kako je roditeljima, rodbini i   prijateljima, čija su deca stradala ni kriva ni dužna od strane onih koji su ih ubili kaže za portal Nova.rs, dr Goran Mileusnić, otac ubijenog studenta Miloša iz Čačka i naglašava da ne bi voleo da se niko nikada nađe "u njegovoj koži".

Za njegovo ubistvo optužen je Neđeljko Đurović, koji je 27. januara 2019. godine u ranim jutarnjim satima usmrtio mladog Čačanina u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, jer, kako je i sam rekao prilikom prvog iskaza, bilo mu je dosadno zbog nezadovoljstva sopstvenim životom.

Suđenje za ovaj gnusni zločin počelo je početkom prošle godine, međutim, kako vreme odmiče, Milošev otac, dr Mileusnić počinje da sumnja da će trajati u nedogled.

pročitajte još:

 

“Sam postupak je dosta spor, odbrana traži nerazumne razloge za odlaganje. Maltene zločinac i njegov advokat ceo sudski sistem provociraju, iako je slučaj sasvim jasan. Nema sumnje u krivično delo, budući da postoji snimak kamera, DNK analiza. On je moje dete usmrtio iz zabave, jer nije znao šta će sa sobom. Međutim, sistem sudstva je kod nas takav da zločinac ima veća prava nego žrtva. On i njegov advokat se koriste svakakvim lažima. Manipulišu, izmišljaju… Traže neka veštačenja poput antropološkog, trasološkog, za koje sam sada prvi put čuo, a okrivljeni se ponaša kao da ni mrava nije zgazio. Nije mi jasno da se ovako očigledan slučaj odugovlači. Jučerašnje odlaganje zahtevala je odbrana budući da je angažovala stručnog savetnika za sudsku medicinu, kojem je, kako su rekli, neophodno vreme za postavljanje pitanja veštacima“, priča nam Milošev otac napominjući da je to bilo planirano za juče.

Dr Mileusnić je podsetio i na sramno ispitivanje policajaca od strane optuženog na suđenju održanom 18. januara. Đurović je, kako kaže Goran, pokušao da isprovocira pripadnike policijskih službenika kojima je rekao da su ga naterali da dotakne nož, da priznaju da su ga vezivali u njihovoj kancelariji i terali da peva, što su policajci negirali.

Miloševom ocu je i jučerašnje suđenje veoma teško palo, jer je bio prinuđen da gleda zločinca koji mu je usmrtio dete bez ikakvog razloga.

„Konstantno sam pod stresom, svaki dan odlazim na groblje i stalno se pitam zašto, zašto se to dogodilo. Naredno suđenje je zakazano za 8. februar, ali ne bi me začudilo da odbrana ponovo izmisli neki razlog za odlaganje“, zaključio je dr Mileusnić.

Kako prenose mediji za ovaj zločin zaprećena je kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar