Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

"U srcu nam je preduboka rana, a o tebi pričamo svakoga dana", pisalo je na transparentu koji su drugovi ubijenog studenta iz Čačka, Miloša Mileusnića postavili pored jednog murala u tom gradu sa likom mladića koji je zverski ubijen pre dve godine. Oni su, pošto je Miloš bio strastveni navijač Partizana, pevali navijačke pesme i skandirali njegovo ime.

„Otišao si Miloše, ostala je tuga, a uvek će te voleti grobari sa juga“, čulo se u Čačku.
Prema rečima njegovog cimera i najboljeg druga, Filipa Bjelića, Milošev odlazak ne znači da svakodnevno misli na njega. Kako kaže za Nova.rs, on mu fali svakog dana, a svi protekli praznici bez Miloša nisu bili isti.
„Uvek smo ih zajedno provodili, a i svaki problem koji sam imao delio sam sa njim“, priča nam Filip. On je bio jedan od inicijatora peticije da ubica Miloša Mileusnića , optuženi Neđeljko Đurović dobije najstrožu kaznu. Sa njegovim i Miloševim drugarima išao je od grada do grada kako bi ljudi potpisali peticiju za uvođenje doživotne robije zločincu. Nju je, do sada, potpisalo više od 20 hiljada ljudi, ali je zbog pandemije koronavirusa, taj postupak usporen, ali, dodaje Filip, to će se nastaviti.

Pročitajte još:

Prema rečima Miloševog oca, dr Gorana Mileusnića njegov sin je ubijen bez ikakvog razloga, a ubistva se i dalje dešavaju. „Ovaj slučaj počinje da pada u zaborav. Miloš je bio dobro dete, sada bi, da je živ, završavao školu“ kaže kroz suze nesrećni čovek za Nova.rs. On smatra da bi suđenje trebalo brže da se odvija i da ubica dobije zasluženu kaznu. „Prethodno suđenje bilo je 18. januara.Kako je moguće da optuženi ima veća prava nego žrtva.Na dršci noža je veštak potvrdio da su DNK tragovi Đurovića, a na sečivu Miloševa krv“, podseća dr Mileusnić i dodaje da je naredno suđenje zakazano za sledeći mesec.
Neđeljku Đuroviću(31) iz Požarevca, optuženom za ubistvo dvadesetčetvorogodišnjeg studenta se sudi od početka prošle godine.

On je na suđenju negirao da je 27. januara 2019. godine rano ujutru nasmrt izbo nožem Mileusnića, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije. Uhapšen je ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar