Jedno od ranijih privođenja Edmonda Mustafe Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

Crnogorska policija saopštila je da je uhapsila Dina Ibrahimovića (28), koji se sumnjiči da je jutros u Baru brutalno likvidirao Edmonda Mustafu (29), koji slovi za člana škaljarskog klana. Ubijeni Mustafa odranije je poznat široj javnosti, a avgusta 2020. godine otet je po nalogu vođe kavčana Radoja Zvicera, koji je na sve načine hteo da ga natera da sarađuje s njima.

Mustafa je juče ujutru ubijen, a on se u više navrata zaticao u fokusu javnosti zbog povezanosti s kriminalnim klanovima u Crnoj Gori. Svojevremeno su u javnosti isplivale Skaj prepiske kavčana, odnosno između vođe Radoja Zvicera i prljavih policajaca Ljuba Milovića i Petra Lazovića.

Kako se može zaključiti na osnovu Skaj poruka, kavčani su hteli da otmu Mustafu kako bi ga naterali da sarađuje sa njima. Otmici je prethodilo premišljanje škaljarca, što je razljutilo Zvicera.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Kavčani su prethodno pregovarali s Mustafom, ali pošto pregovori nisu bili uspešni, Milović je predložio da mu bace bombu na porodičnu kuću u Baru.

“Uzeo tel i povezali se. Javljam… U paranoju je žešću ovaj kreten. Neće za sad, razmišlja. Imamo li mogućnosti u Bar đe mu je kuća jednu kašikaru bačit, da prelomi”, napisao je Milović.

Pročitajte još:

Prethodno, on se na kriptovanoj aplikaciji povezao sa Mustafom predstavljajući se kao Zoran Stanović. Petar Lazović odgovara Miloviću na grupnom četu da Mustafa nema ništa:

„Nema on ništa. Ni oca, ni majke, ni ništa. Znao sam da će da zenta. Zato treba u 4 oka“, piše on, a Zvicer dodaje: “Možemo mu baciti”.

“Nema đe brate, u zgradu ima majku i sestru, đe ga možemo dovatit”, pisao je Lazović, otkrile su svojevremeno Vijesti.

Ubijeni pripadnik škaljarskog klana Edmond Mustafa Foto:Facebook/Edmond Mustafa

Šef klana Radoje Zvicer na to poručuje da je Baranina trebalo „ščepati čim je došao na tu ideju“.

“Pa to pričam. Ja ću noćas otet, samo mi upute… Ja, Nele, Ivan, Barica i Jovan”, objašnava tadašnji službenik Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije ko će, najverovatnije od kolega iz njegovog Odseka, ići da otme škaljarca.

Inače, ubijeni škaljarac je odranije poznat široj javnosti i dovodio se u vezu sa brojnim krivičnim delima.

Ubijen na udaljenosti od 10 metara

Podsetimo, Edmond Mustafa ubijen je juče ujutru u Baru, a napadač je priveden ubrzo nakon pucnjave. Na Mustafu je pucano sa udaljenosti od 10 metara, dok je nesrećna devojka vrištala i dozivala u pomoć.

Napadač je nakon ubistva pobegao na motoru, a sve se dogodilo oko 9.20 časova na uglu ulica Popa Dukljanina i Maršala Tita.

VIDEO: Pokušaj ubistva Radoja Zvicera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar