Tužilaštvo traži 40 godina zatvora za par iz Sjenice koji se tereti za ubistvo

Hronika 29. sep. 202110:15
Podeli:
Ilustracija Foto: N1

Iznošenjem završnih reči pred Višim sudom u Novom Pazaru danas je završeno suđenje Senadu (38) i Muberi (36) Muhović, optuženim da su u junu 2017. godine u ataru sela Ponorac kod Sjenice ubili Anela Papića (32).

Zamenik Višeg javnog tužioca u završnoj reči precizirao je optužnicu kojom je ovom bračnom paru na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, prenosi Radiostoplus.com.

On je zatražio od sudskog veća da optužene proglasi krivim i odredi im kaznu zatvora od 40 godina jer je, kako je ocenio, tokom glavnog pretresa, potkrepljena dokazima i izjavama svedoka, utvrđena njihova krivica.

Kazao je da je ubistvo izvršeno s umišljajem, unapred planirano, iz bezobzirne osvete, kao i da je po načinu izvršenja, nedostatku kajanja, griže savesti i pokušaju Senada da se, kako je rekao, kontradiktornostima odbrani, obeležilo višedecenijsku praksu novopazarskog pravosuđa.

Zastupnik oštećenih dodao je da se porodica Papić pridružuje krivičnom gonjenju optuženih, a da će pravo na naknadu štete potražiti u parničnom postupku.

Otac žrtve zatražio je od suda maksimalnu kaznu jer, kako je izjavio, on, njegova porodica i čitava Sjenica nemaju dilemu da su Senad i Mubera ubili njegovog sina.

Branioci okrivljenih zatražili su od sudskog veća da njihove klijente oslobode optužbe, kao i da se brane sa slobode, jer tužilaštvo tokom istrage i glavnog pretresa nije uspelo da dokaže njihovu krivicu, piše Telegraf.

Dodali su da je tužilaštvo dokaze tražilo na društvenim mrežama i tabloidima.

Optuženi su se saglasili sa završnim rečima svojih branilaca, dok je Senad kratko poručio da mu je žao zbog smrti Papića.

Supružnici se terete da su 23. juna 2017. godine Anela, Muberinog ljubavnika, namamili u Lemića gaj, u blizini Ponorca, a potom ga napali i ubili, zadavši mu 27 udaraca tupim predmetom, nanevši mu višestruke prelome kostiju lobanje, ruku i šake.

Sumnja se da su ga nakon toga odvukli do obližnjeg šiblja i pokušali da ga zapale. Telo Papića pronađeno je dan kasnije, a supružnici su u međuvremenu pobegli u Nemačku.

Senad je prilikom suđenja izneo svoju odbranu, dok se njegova supruga sve vreme branila ćutanjem.

Izricanje presude zakazano je za 5. oktobar.

BONUS video: Hapšenje u Južnom Bulevaru 2

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar