Španija, španska policija, hapšenje, droga, novac, pare
Foto: Printscreen/YouTube/GUARDIA CIVIL

Španska policija je u saradnji sa kolegama iz Srbije u Barseloni uhapsila 13 pripadnika kriminalne organizacije, za koje se navodi da su srpski državljani, zbog sumnje da su trgovali narkoticima.

Kako je objavljeno na sajtu policije sa Iberijskog poluostrva, oni su se bavili uzgojem marihuane.

Tokom pretresa na pet lokacija, tačnije plantaža, zaplenjeno je više od 37.000 biljaka, 25 kilograma pupoljaka marihuane, 32.000 evra, mobilni telefoni i automobili. Plantaže su locirane u stambenim naseljima udaljenim od centra grada, a najveća je bila smeštena u jednom napuštenom hostelu. Članovi grupe su zatvorili sve ulaze u ovaj objekat, kako plantaža ostala neprimećena. Tvrdi se da su se pored međunarodne trgovine narkoticima, bavili i prodajom pupoljaka marihuane po Barseloni.

Istraga je, prema onome što se navodi na sajtu, počela krajem januara ove godine, kao rezultat razmene informacija između španske i srpske policije.

Tada se došlo do podatka da kriminalnu grupu predvodi Srbin, nastanjen u španskoj pokrajini Katalonija i da je poslednjih nekoliko godina oko sebe okupio zemljake, u cilju trgovine drogom. Istražitelji su locirali i identifikovali sve članove organizacije i otkrili na kojim lokacijama uzgajaju marihuanu.

Ova kriminalna organizacije je delovala po strogo hijerarhijskom principu, pišu Novosti. Svaki član je imao svoja zaduženja i svi su odgovarali šefu grupe. Pored toga, njihova komunikacija je vođena uz punu diskreciju, kako bi se garantovala njihova bezbednost.

Bonus video: Zaplena 3 kilograma heroina – uhapšeni crnogorski državljan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare