Foto: MUP, EPA/VICTOR LERENA

Saša Cvetanović, ubica Nikole Bojovića, poznat pod nadimkom Pit Bul, pronađen je mrtav jutros u Kazneno-popravnom zavodu Beogradu, gde je služio višegodišnju kaznu zbog ubistva Nikole Bojovića. On je označen kao direktni izvršilac ubistva iz 2013. godine, koja je bila samo jedna od mnogih u ratu dve porodice Šaranović i Bojović koji traje od 2009. godine.

Kako su preneli mediji, ovog jutra Saša Cvetanović, ubica Nikole Bojovića, pronađen je mrtav u ćeliji u kojoj je služio kaznu. On se, navodno, nije probudio, a odmah je reagovala i lekarska ekipa, međutim nisu uspeli da ga reanimiraju.

Kako se piše, ubica Nikole Bojovića je imao već duže vreme problema sa pritsikom i kardiovaskularne komplikacije, zbog kojih je primao terapiju.

Pročitajte još:

Saša Cvetanović, ubica Nikole Bojovića, izvršio zločin pre 11 godina

Nikola Bojović ubijen je u centru Beograda 28. aprila 2013. godine, dok je svom bolesnom ocu, Vuku Bojoviću, nosio doručak iz pekare, kao što je radio svakog dana. Nikola je napadnut na ulici, rano ujutru, nešto posle 7 časova, u Ulici carice Milice. Zbog ovog zločina Saša Cvetanović je osuđen na 35 godina zatvora.

Nikola Bojović Foto:MUP

Njegov pomoćnik u zločinu bio je Ratko Koljenšić, koji mu je dao signal rukom kada je nailazio Bojović, koji je držao pekaru, i tada Cvetanović, koji je rodom iz Vranja, puca na njega i pogađa ga sa gotovo 20 metaka, dok Nikola Bojović pada na zemlju i pokušava da izbegne metkove, ali nije uspeo.

Ratko Koljenšić osuđen je ove nedelje na kaznu u trajanju od 30 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića. Kriminalna grupa koja stoji iza ubistva osuđena je na 140 godina zatvora zbog ovog zločina.

Foto:EPA/VICTOR LERENA

Često se spekulisali, da je ubistvo Bojovića bila „krvna osveta“ za ubiustvo Branislava Šaranovića 2009. godine. Njego brat Slobodan, nakon toga, objavio je oglas u crnogorskim medijima da poziva ubice da mu otkriju ko ih je kontaktirao i da im neće nauditi, te da će ih častiti velikim novčanim iznosom za informacije.

Međutim, Slobodan Šaranović takođe je ubije i to 2017. godine u Budvi, a njegovo ubistvo još uvek nije razjašnjeno. Pretpostavlja se da iza svega stoji Luka Bojović, koji je želeo da osveti brata.

Saša Cvetanović, ubica Nikole Bojovića Foto:MUP Srbije

Tokom suđenje kriminalnoj grupi koja je stajala iza ubistva Bojovića, likvidiran je i Jugoslav Cvetanović, rođeni brat Saše Cvetanovića, u Vranju u septembru 2017. godine. Za likvidaciju Cvetanovića osuđen je Marjan Vujačić, na 30 godina zatvora, a mediji su pisali i da je bio blizak škaljarskom klana sa kojim navodno Bojović sarađuje.

Slobodan Šaranović

I za pomenutu likvidaciju mogle su se čuti glasile da je motiv ubistva bila osveta Luke Bojovića. Ostaće upamćena i jedna situacija sa suđenja pomenutoj kriminalnoj grupi, kada se pred punom sudnicom za reč javio Cvetanović zvani Pitbul.

Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata“, rekao je Cvetanović tada, inače direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića.

Foto:E-Stock/Petar Jovanović

Pomenuta situacija dogodila se samo nedelju dana nakon što je Cvetanoviću ubijen brat.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare