Foto: Nova.rs

Aleksandru Reliću, koji je bio prvostepeno osuđen na osam godina i deset meseci zatvora za ubistvo Miloša Stojanovića 1. januara 2019. godine na Adi Huji i nedozvoljeno nošenje oružja, Apelacioni sud povećao je kaznu na 12 godina zatvora.

On je u tom delu prihvatio žalbu Višeg tužilaštva, dok je u ostalom potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu i oslobodio Relića za otmicu Stojanovićeve verenice Marije Đurović, nakon počinjenog ubistva i njeno lakše ranjavanje.

Relić je inače u bekstvu. On je posle prve presude pušten u kućni pritvor, ali je iz njega pobegao, kada je sa Dejanom Vuksanovićem u oktobru prošle godine pretukao Darka Lilića, sina nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Zorana Lilića.

U obrazloženju svoje odluke Apelacioni sud je naveo da je Viši sud pravilno prihvatio olakšavajuće okolnosti Reliću, jer je priznao ubistvo i nošenje oružja i, kako kažu, iskreno se pokajao i žalio zbog svega što je učinio, ali da im je dao prevelik značaj i nije na adekvatan način cenio težinu počinjenih krivičnih dela. Zbog toga mu je kazna povećana za tri godine i dva meseca.

Nakon prvostepene presude diskutabilno je bilo pre svega oslobađanje Relića za otmicu Marije Đurović, pa i njeno lakše ranjavanje, jer je metak kojim je upucao Miloša Stojanovića prošao kroz njegovu glavu i pogodio verenicu u grudi, ali je Apelacija potvrdila takve odluke.

Oni kažu da se na snimku nadzorne kamere nijednog trenutka ne može uočiti da Relić ima pištolj u ruci i da preti kada Marija Đurović ulazi u njegov automobil. Oni kažu da ne može biti govora da je uz pretnju pištoljem odveo oštećenu u nameri da ga ne prijavi policiji, kako je to navedeno u optužnici.

Ukazuju da nije dokazano da je okrivljeni, na način opisan u optužnici, izvršio krivično delo otmica.

Što se tiče lake povrede, utvrđeno je da je on naneo iz nehata, a kako je za to krivično delo potreban umišljaj Relić je oslobođen optužbe.

Posle dočeka Nove godine ujutru oko sedam časova Stojanović je ušao u svoj automobil na suvozačevo mesto, gde mu je spavala devojka Marija. Desetak minuta kasnije menadžer restorana mu je doneo jaknu, a tada je vozilu prišao i Relić, koji se po odlasku menadžera vratio do svog vozila i uzeo pištolj.

Zatim se vratio do Stojanovića, koji je izašao iz auta, obišao ga i seo na vozačevo mesto da ide. Relić ga je sve vreme pratio i nije mu dao da zatvori vrata, a onda se nagnuo unutra i pucao Milošu u glavu. Zatim je otišao do suvozačevog mesta, otvario vrata i Marija Đurović je izašla napolje. Ona je u sudu ispričala da joj je naredio da uđe u njegov auto, a ona je to poslušala, jer je bila u strahu da će i nju ubiti, pošto joj je prethodno ubio verenika.

Đurovićeva je rekla i da joj je Relić tada rekao da izađe i ode i uzme Miloševe telefone. Iskoristila je tu priliku da pozove policiju. Na snimku se potom vidi da Relić dolazi po nju i onda se vraćaju, ulaze u njegova kola i odlaze. On je vozio do Novog Sada i nazad nekoliko sati da bi je po podne ostavio na Čukarici.

Bonus video: Tuča kod Franša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar