Čačak, Nova eksplozija u Slobodi u Čačku, fabrika Sloboda Čačak, eksplozija
Ilustracija Foto: Nenad Nešović

Radnici kompanije "Sloboda", u kojoj su se dogodile eksplozije i požari, od ponedeljka će se, najerovatnije, vratiti na posao saznaje portal Nova.rs.

Prema rečima jednog od zaposlenih u toj fabrici, tu informaciju je dobio od predstavnika sindikata te fabrike.

„On mi je prilikom razgovora, takođe, rekao da je osim troje radnika koji su povređeni i hospitalizovani, još njih jedanaestoro zadobilo lakše povrede u vidu posekotina. Oni nisu bili na bolničkom lečenju, jer nije bilo potrebe“, ispričao je sagvoornik portala Nova.rs.

Pročitajte još:

Naš izvor je dodao da je magacin, u kome se decio prvi akcident, bio pun robe koja je, po njegovoj oceni, bila pravilno skladištena i u odgovarajućoj ambalaži.

„Šta je izazvalo drugu eksploziju to ne znam, ali je veoma čudno da se dva incidenta dogode za petnaest dana. Verujte, mi se i dalje plašimo jer, kako je i gradonačelnik pre neki dan izjavio van kruga fabrike se nalazi dosta neeksplodiranih ubojitih sredstava“, zaključio je izlaganje za naš portal izrazivši nadu da će demineri očistiti teren do njihovog povratka na radna mesta.

Kada je u pitanju istraga o uzrocima eksplozije, zvaničnici još uvek ništa ne saopštavaju. Čak je i ministar odbrane Nebojša Stefanović naveo da će ona teći sporo, jer je neophodno otkloniti sve opasnosti od, eventualno, novog, talasa eksplozija.

„Odgovaraće svi ako se utvrdi postojanje krivično-pravne odgovornosti, i ta fabrika neće obnoviti proizvodnju dok sve ne bude potpuno sigurno“, naveo je ministar prilikom obraćanja javnosti.

Šteta koja je načinjena u ovoj namenskoj industriji u prvoj eksploziji, prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, iznosi između 1,5 i dva miliona evra. Kada je u pitanju drugi akcident, po navodima predstavnika sindikata „Sloboda“ Draška Milovanković ona je daleko veća. Milovanković je uputio apel za pomoć nadležnim državnim organima, jer, kako je istakao, bez njihove podrške proizvodnja neće moći da se vrati na isti nivo, kao pre ovih nemilih događaja.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar