Todorović: U „Slobodi“ Čačak eksplodirao magacin sa barutom

Hronika 20. jun. 202110:25
Podeli:
Čačak, fabrika, Sloboda, eksplozija
Foto: Biljana Paunović

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je danas da je nakon sinoćnje ekspolozije u krugu fabrike "Sloboda" situacija stabilna i da je zbog predostrožnosti naređena evakuacija oko 150 domaćinstava, čije se kuće nalaze u neposrednoj blizini fabričkog kruga.

Gradonačelnik Čačka je, u emisiju Uranak na televiziji K1, naveo da je za 35 porodica, koje nisu imale gde da odu, obezbeđen smeštaj u gradskom hotelu.

„Nadležne službe su sinoć lokalizovale i ugasile požar i sada više nema bojazni od novih eksplozija. Sada znamo da je eksplodirao magacin sa barutom, ali uzroci eksplozije biće utvrđeni tokom istrage“, izjavio je Todorović.

On je potvrdio da je sinoć u Čačak dosao i ministar odbrane Nebojša Stefanović sa stručnim saradnicima, koji su ostali tokom noći i biće na licu mesta tokom dana da bi se predupredili neželjeni efekti ovog incidenta.

Todorović je najavio sastanak koordinacionog tela ministarstva odbrane, unutrašnjih poslova i grada Čačka, na kojem će biti procenjeni rizici i doneta odluka kada da se građani koji stanuju u blizini fabrike vrate svojim domovima, ali je naglasio da to sigurno neće biti danas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar