Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Nakon požara koji je jutros izbio u proizvodnji fabrike MB "Namenska" Lučani, u kojoj je šest radnika povređeno, zaposleni tog preduzeća su veoma zabrinuti za svoju bezbednost.

Zaposleni u fabrici kažu za Nova.rs da ne znaju da li poslednji put, kada krenu na posao, vide svoj dom i nikada ne znaju da li će se vratiti zdravi i živi svojim kućama.

„Radim u proizvodnji i glava mi je uvek u torbi. Rukovodstvo je posle nesreće kada su poginuli Milomir i MIlojko obezbedila zaštitnu opremu, stavili su video-nadzor, ali i posle toga su se desila dva slučaja požara. Žao mi je povređenih, nadam se da će se oporaviti, ali strahujem“, ispričao je za Nova.rs jedan od zaposlenih.

Pročitajte još:

Prema njegovim rečima, ostao mu je priličan broj godina rada do odlaska u penziju.

„Ne znam ni da li ću je dočekati“, zaključio je sagovornik našeg portala.

I drugi radnik je istog stava kao njegov kolega.  On navodi da u ovoj fabrici ima više radnika iz okolnih gradova nego iz Lučana.

„Život mi je najdraži. Razmišljao sam i da napustim preduzeće, ali moram da hranim čeljad“, priča on.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Kako kaže, svaki dan na poslu nosi rizik.

„Šta ću, ustajem, idem radim. Nemam dovoljno sredstava za decu iako se bavim i poljoprivredom“, ispričao je on za Nova.rs.

Kako ističe, nakon bilo kakvog incidenta u fabrici sledi postrojenje i daje se zavet ćutanja.

„Niko ne sme da iznese bilo kakvu informaciju budući da je to vojna fabrika, pa se pozivaju na vojne tajne. Verujte da mi je muka od svega. A najviše se stidim što sam morao da budem „tapšač“ pokojnom Radošću Milovanović po njegovoj direktivi. Sada spuštam glavu kada vidim Milovana Milivojevića“, zaključio je naš sagovornik.

Inače, portparola MB „Namenska“ Milka Božić kazala je za naš portal povodom jutrošnjeg požara da su ispoštovane sve procedure bezbednosti na radu.

„I video-kamere su to zabeležile, nadam se brzom oporavku radnika“, izjavila je ona.

Ona je, takođe, demantovala da je došlo do eksplozije kako su pojedini mediji preneli.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Da je došlo do eksplozije to bi bilo pogubno“, kazala je ona.

Božić kaže da nije došlo ni do greške radnika.

Upitana za postrojavanje radnika ona je navela da toga nema. Prema njenim informacijama četvoro radnika sutra će biti pušteni na kućno lečenje.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„U bezbednost je uloženo 9,3 miliona evra „, zaključila je ona.

Sa druge strane, predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović kaže za Nova.rs da su ispoštovane sve bezbednosne procedure. Upitan zašto nije zasedao Štab za vanredne situacije navodi da je to slučaj za Ministarstvo odbrane.

„Mi smo krenuli da obiđemo povređene i vidimo da li treba neki vid naše pomoći „, zaključio je Dolović.

VIDEO: Eksplozija u „Namenskoj“ u Lučanima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar