Podeli
Foto: Printscreen

Miloš Andrejević (28), pripadnik organizacije "Levijatan", koji je preksinoć napravio haos u Kumodraškoj ulici na Voždovcu kada se potukao sa drugim vozačem, pa pucao u vazduh, iza sebe ima debeo kriminalni dosije.

Andrejević je još jedan od priGodinu dana kasnije, Andrejević je ponovo uhapšen zbog razbojništva, teške krađe i neovlašćenog korišćenja tuđeg oružja. Krivična dela nastavio je da ređa i narednih godina, pa u svom dosijeu ima i izazivanje opšte opasnosti, falsifikovanje isprava, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.padnika “Levijatana” koji iza sebe ima dosije pun krivičnih dela, a za oružje, iz kog je pucao nasred ulice, nema dozvolu.

Miloš Andrejević prvi put je dospeo na radar beogradske policije još 2009. godine, kada je kao maloletnik, sa još dva saučesnika, uhapšen zbog sumnje da je počinio 11 razbojništava. Oni su tada uhapšeni zbog sumnje da su maskirani fatomkama, uz pretnju replikom pištolja, pljačkali prodavnice na teritoriji Čukarice, Savskog venca i Zvezdare.

Prošle godine je u Užicu uhapšen naoružan zbog izazivanja opšte opasnosti i za to mu preti zatvorska kazna od dve do 10 godina robije.

Ovaj opasni pripadnik organizacije “Levijatan” preksinoć se, nakon sukoba u saobraću, nasred ulice potukao sa drugim vozačem, a potom je izvadio pištolj i ispalio nekoliko hitaca u vazduh. Nakon toga oba vozača su brzo pobegla sa lica mesta, a preplašeni očevici pozvali su policiju. Policija je ubrzo u Železniku locirala Andrejevićev “porše”, a potom ga uhapsila.

Organizacija “Levijatan”, koju predvodi Pavle Bihali i čiji se članovi predstavljaju kao zaštitnici životinja, u javnosti je poznatija kao grupa opasnih muškaraca koji vole da “uzimaju pravdu u svoje ruke”. Pripadnici “Levijatana” poznati su po tome što svojim metama prvo prete, što preko društvenih mreža, što uživo, ali i po napadima na one koji se usude da o njima kažu nešto loše.

Karijera “Levijatana” počela je još 2015. godine, kada su oformili pokret koji je navodno trebalo da se bavi spasavanjem ugroženih životinja. Predstavili su se kao žestoki momci koji se na dosta radikalan način obračunava sa svakim ko loše postupa prema nemoćnim životinjama. Oformili su Fejsbuk grupu i zbog svoje agresivne retorike privukli veliki broj korisnika društvenih mreža.

Poslednji takav slučaj dogodio se u oktobru ove godine kada su pripadnici grupe napravili podmuklu sačekušu za Beograđanina B.M. i to jer je na Fejsbuku za vođu ove organizacije, Pavla Bihalija, napisao da je “dudl*č”. Kako je nakon svega za “Blic” ispričao napadnuti mladić, nepoznata osoba ga je pozvala na mobilni telefon i zakazala mu za naredni dan susret zbog eletričarskog posla, kojim se ovaj mladić inače bavi. Kada se pojavio na ugovorenom mestu, mladić ga je odveo do ćoška zgrade, gde ga je čekalo desetak muškaraca obučenih u crno i sa maskama na licu, i napalo ga.

Kako je ispričao B. M. mladići su ga šamarali i gurali i terali ga da ga snime kako se javno izvinjava Bihaliju i kako priznaje da je “on dudl*č”. Mladić na to nije pristajao, već je u jednom trenutku uspeo da im umakne, dok su mu dobacivali da će ga “odrobijati”.

Nekoliko nedelja nakon incidenta objavljen je i snimak ovog napada na B.M. Ovo je samo poslednji u nizu incidentana i nasilnih ispada pripadnika organizacije “Levijatan”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar