Foto: Instagram/boris_knezevic_1903

Boris Knežević, vođa Četničke omladine, jedan je od šestorice članova udruženja "Levijatan", koji su juče na prevaru namamili B. M. (43) i potom tukli zbog komentara na društvenoj mreži Fejsbuk. Knežević je jedini pripadnik ove grupe koji je zadržan u pritvoru zbog, kako se nezvanično navodi, sumnje da ovakvo delo može da počini ponovo u kratkom vremenskom periodu. Ostali osumnjičeni su pušteni na slobodu.

Kako su juče preneli mediji, do incidenta i brutalnog napada došlo je jer je B. M. ispod jedne fotografije Pavla Bihalija ostavio komentar „Dudlač“, o čemu su ljudi tvitovali na društvenim mrežama.

Knežević i još petorica iz Levijatana su, podsetimo, na uglu ulica Milutina Uskokovića i Koste Abraševića u Beogradu presreli B. M. od koga su zahtevali da se izvini zbog komentara koji je bio upućen njihovom vođi Pavlu Bihaliju.

Hteli su to da snime kamerom i objave na Fejsbuku, međutim ovaj je to odbio, te su ga pretukli.

Kako je tužilaštvo juče zvanično saopštilo, Knežević mu je zadao prvi udarac u glavu, a potom su ostali nastavili da ga šutiraju i udaraju. Sporni komentar zbog kojeg je dobio batine je glasio „Dudlač“ i to je napisao ispod Bihalijeve slike.

Kako je već pisano, pripadnici „Levijatana“ su muškarca prvo zvali na mobilni, pretili mu i tražili mu da sam snimi video kako se izvinjava zbog reči koje je napisao o Bihaliju, a kada je to odbio, pozvao ga je neko drugi i, budući da je B. M. električar, zakazao mu posao narednog dana na Zvezdari. Kada se B. M. pojavio na dogovorenoj lokaciji sačekala ga je grupa pripadnika „Levijatana“, zahtevala da ga snime dok se izvinjava, a kada je ponovo odbio, nasrnuli su na njega i tukli ga. B. M. je u jednom trenutku uspeo da pobegne.

Šta je Četnički pokret

Organizacija je osnovana 2011. godine, a bavi se „očivanjem četničke tradicije koja je započeta davne 1903. godine. Kako se četnička tradicija čuva ostalo je nepoznato, da li se aktivnosti ove organizacije ogledaju samo u štampanju majica sa istorijskim ličnostima i objavljivanjem fotografija na društvenim mrežama, takođe nije najjasnije, mada u razgovoru za jedan portal otkrivaju da su „radili na tome da se veliki broj srbskih heroja ne zaboravi i zlonamerno stavi na sporedne stranice istporije“, a učestvovali su i u akcijama obnavljanja spomenika takođe „srbskih“ heroja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare