Video snimak na kome se vidi kako šestorica članova udruženja "Levijatan" tuku Borisa M. (43) zbog komentara o Pavlu Bihaliju, vođi tog pokreta, objavljen je nedavno na društvenoj mreži "Fejsbuk". Naime, na snimku koji je objavio pretučeni muškarac vidi se kako mu je nekoliko mladića, inače pripadnika "Levijatana", sredinom oktobra u centru Beograda napravilo sačekušu, a potom su krenuli da ga brutalno udaraju.

Do napada je došlo nakon što je Boris M. ispod jedne fotografije vođe „Levijatana“ Pavla Bihalija ostavio komentar „Dudlač“, o čemu su ljudi tvitovali na društvenim mrežama.

Pročitajte još...

Potom su Boris Knežević, inače vođa Četničke omladine, i još petorica muškaraca iz „Levijatana“, na uglu ulica Milutina Uskokovića i Koste Abraševića u Beogradu, presreli žrtvu i od nje zahtevali da se izvini zbog komentara koji je bio upućen njihovom vođi Pavlu Bihaliju.

Pogledajte kako je to izgledalo:

„Udruženje za zaštitu životinja, ili banda huligana koja samoinicijativno sprovodi neki svoj zakon? A nepoželjne komentare na fejsbuku rešava ovako, 8 na jednoga. Pa sad, procenite sami!“, napisao je napadnuti muškarac ispod video snimka.

Podsetimo, napad se dogodio sredinom oktobra, a Borisa M. je najpre napao Boris Knežević, koji mu je zadao prvi udarac u glavu, a potom su ostali nastavili da ga šutiraju i udaraju. Najpre su pripadnici „Levijatana“ muškarca prvo zvali na mobilni, pretili mu i tražili mu da sam snimi video kako se izvinjava zbog reči koje je napisao o Bihaliju, a kada je to odbio, pozvao ga je neko drugi i, budući da je žrtva električar, zakazao mu posao narednog dana na Zvezdari.

Foto: Nova.rs/Pavle Bihali

Kada se napadnuti muškarac pojavio na dogovorenoj lokaciji sačekala ga je grupa pripadnika „Levijatana“, zahtevala da ga snime dok se izvinjava, a kada je ponovo odbio, nasrnuli su na njega i tukli ga.

Pročitajte još...

Inače, ovo nije prvi put da se pripadnici „Levijatana“ nađu u žiži javnosti zbog nasilničkog ponašanja. Naime, opšte je poznato da se pripadnici ove grupe sa svojim neistomišljenicima obračunavaju na ovakav način, a što često beleže kamerama i postavljaju na društvenim mrežama.

Ovaj pokret poznat je i po svojoj antimigrantskoj politici i često presreću migrante po Beogradu i nezakonito ih legitimišu, a o čemu je portal Nova.rs ranije već pisao.

Nakon objavljivanja ovog teksta javio se pokret Levijatan koji je demantovao da snimak dostavljen portalu Nova.rs ima veze sa njima. Oni su takođe demantovali da se ijedan spor vodi protiv njihovog pokreta, kao i da je podnesena bilo kakva krivična prijava, ikada.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare