Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

Suđenje većinskom vlasniku poljoprivrednog gazdinstva "Jovanjica" Predragu Koluviji i ostalim optuženim za nedozvoljenu proizvodnju i uzgajanje kanabisa u veštačkim uslovima, koje je trebalo da ove nedelje bude nastavljeno u Specijalnom sudu u Beogradu, odloženo je za kraj decembra, jer je postupajući sudija u samoizolaciji zbog koronavirusa.

Suđenje je odloženo za 28, i 29. decembar, jer je predsednik veća u obaveznoj samoizolaciji.

Pročitajte još...

Podsetimo, većinski vlasnik firme “Jovanjica” Predrag Koluvija uhapšen je novembra prošle godine sa falsifikovanom službenom policijskom ispravom kod sebe. Tada je otkriveno da se u plastenicima na imanju čiji je vlasnik nalazi oko 649,4 kilograma osušene marihuane, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa.

Ubrzo je u javnosti procurela informacija i da je ovo imanje dobilo najmanje tri kredita od državne Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza u ukupnom iznosu od 3,9 miliona evra, kao i da su ga u ranijim godinama obilazili brojni politički funcioneri.

Sem Koluvije u ovom postupku sudi se Sergeju Mrđi, koji je u bekstvu, zatim Vladanu Živojinoviću, Branislavu Miljeviću, Zdravku Miloševiću, Stevanu Holić, Vuletu Bojoviću, Petru Živanoviću, Petru Hricaju i Bobanu Jovanović.

Pročitajte još...

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar