Predrag Koluvija Foto: Printscreen/Radio televizija Vojvodine

Tužilaštvo za organizoavni kriminal podiglo je i drugu optužnicu protiv vlasnika poljoprivrednog gazdinstva Jovanjica Predraga Koluvije i još osam osoba, među kojima su navodno pripadnici MUP i BIA, zbog udruženog kriminala, falsifikovanja isprava i nedozvoljenog posedovanja oružja. Ovo je zaseban postupak u odnosu na onaj koji se već vodi pred Specijlanim sudom u Beogradu protiv Koluvije i drugih devet osoba zbog uzgajanja marihuane, koja je pronađena u rekordnoj količini na Jovanjici nakon Koluvijinog hapšenja, novembra 2018.

Novom optužnicom, Koluvija se terti kao organizator ove grupe, a pored njega optuženi su i Aleksandar Tošić, Branislav Radosavljević, Radovan Bojović, Milan Kendija, Saša Vujisić, Zoran Baštovanović, Miloš Tofilović i Slaviša Milinković. Oni su uhapšeni osam meseci nakon Koluvije, tačnije u julu ove godine, u proširenoj istrazi koja je vođena nevezano od one prve u vezi sa proizvodnjom droge.

Koluvija je u pritvoru zbog odvojuenog postupka u vezi sa drogom, dok je Vujisić je u bekstvu. Ostali optuženi, među kojima su pripadnici MUP i BIA se brane sa slobode.

Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

Kako prenosi Tanjug, Predrag Koluvija tereti se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i za tri krivična dela falsifikovanje isprave, dok mu se za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet oponih droga već sudi u drugom postupku koji je pokrenut u novembru 2019. godine.

Pročitajte još:

Aleksandar Tošić optužen je za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delo nedozovoljena proizovodnja i stavljane u promet opojnih droga, kao i zbog kršenja Zakona o tajnosti podata u produženom trajanju.

Branislav Radosavljević tereti se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa sa krivičnim delom nedozovoljena proizovodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zatim za dva krivicna dela neovlašćeno držanje i nošenje oružja i elspolozivnih materija, kao jedno krivično delo nedozovoljena proizovodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Radovan Bojović i Milan Kendija optuženi su za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delo nedozovoljena proizovodnja i stavljane u promet opojnih droga, a Saša Vujisić za ista ova dela plus falsifikovanje službene isprave.

Zoran Baštovanović tereti se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delo nedozovoljena proizovodnja i stavljane u promet opojnih droga.

Slaviša Milinković je optužen za ista ova krivična dela plus dva krivična dela neovlašćeno držanje i nošenje oružja i elspolozivnih materija.

Miloš Tofilović se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delo nedozovoljena proizovodnja i stavljane u promet opojnih droga, kao i za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Pročitajte još:

Tužilaštvo je nakon hapšenja drugog dela osumnjičenih, u julu saopštilo da su članovi ove organizovane kriminalne grupe, tri i po godine, od 14. maja do 14. novembra 2019. godine vršili navedena krivična dela po nalogu organizatora – Predraga Koluivije.

Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro „Jovanjica“ u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštackim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro cetiri tone.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar