Foto:Dejan Davidović/Nova.rs

Dve žene su poginule, dok je 16 osoba teže i lakše povređeno u nesreći koja se dogodila jutros kod Valjeva, kada se minibus s penzionerima survao niz liticu. Jedna od putnica iz minibusa, u razgovoru za portal Nova.rs, otkriva kako je došlo do stravične nesreće.

AUTOR: Dejan Davidović

Nesreća se dogodila oko 9:50 časova kada je minibus, koji je prevozio penzionere iz Osečine i okolnih sela, sleteo niz liticu kod brane Stubo Rovni na putu Valjevo – Bajina Bašta. Do nesreće je došlo kada je vozač minibusa izašao iz vozila kako bi radnika obezbeđenja upitao da li može da pređe branu i tada je kombi krenuo nizbrdo.

Foto:Dejan Davidović/Nova.rs

Sumnja se da je vozač zapravo zaboravio da podigne ručnu, te da je zbog toga minibus krenuo unazad i survao se niz liticu od 30 metara. Prilikom prevrtanja minibusa nastradala je žena, Vojka Jovanovića (63), dok je druga žena, čiji identitet zasad nije saopšten, preminula u bolnici.

Pročitajte još:

Jedna od putnica ispričala je za Novu šta se dogodila, ali i kako je došlo do nesreće.

“Ujutru smo bili u manastiru Jovanja, odakle smo krenuli u manastire Lelić i Ćelije, pored brane Sutbo – Rovni. Kada smo bili kod brane sećam se da je autobus krenuo unazad i survao se u provaliju. Bilo je strašno, sve se dogodilo u sekundi. Nismo znali ništa. Preletali smo jedni preko drugih, sve je popadalo preko nas. Nismo mogli da se mrdnemo, čuli su se jauci. Vozač nas je izvlačio, a zatim su došli i lekari“, kaže Milka Nedić (75) iz Osladića kod Valjeva, jedna od povređenih putnica koja je sa prelomom ruke zbrinuta na Odeljenju ortopedije Opšte bolnice Valjevo.

Foto:Dejan Davidović/Nova.rs

Inače, penzioneri koji su se nalazili u vozilu krenuli su iz Osečine na jednodnevni izlet.

Istraga celog slučaja je u toku, nakon čega će se znati više informacija o nesreći.

VIDEO: Meštani o nesreći u Ovčar Banji: Mnogi su ukazivali da most nije za upotrebu a table nigde nije bilo da nije za upotrebu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar