Posle nesreće u jaslicama "Neven" u Inđiji kada je povređeno šestoro dece prilikom rušenja plafona, oglasio se i predsednik opštine Vladimir Gak, koji kaže da srećom niko od mališana nije teže povređen, ali su jedna devojčica i jedan dečak zadržani u bolnici. Policija je obavila uviđaj i sada se čeka nalaz veštaka građevinske struke.

Šestoro mališana povređeno je danas kada se srušio plafon u jaslicama „Neven“ u tom gradu. Povređena deca prebačena su u novosadsku bolnicu na pregled, a jedna devojčica je zadržana na posmatranju. O incidentu se oglasio i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Pročitajte još:

„U dnevnom boravku je bilo 16 dece u tom trenutku, a šestoro je povređeno. Niko nije ozbiljnije povređen. Istog momenta sam otišao za sanitetom koji je prevozio decu u bolnicu decom u Novi Sad. Razgovarao sam sa roditeljima koji su bili tamo. Razgovarao sam i sa lekarima i oni su mi rekli da niko nije ozbiljnije povređen. Jedna devojčica je povraćala i zadržali su je preventivno, otac je rekao da nema težih povreda“, rekao je predsednik i dodao:

„Najmlađe povređeno dete, dečak, je takođe zadržan zbog povraćanja. Strašan događaj, svi smo potrešeni. Većih povreda, da je neko životno ugrožen, nema. Policija je izašla da obavi uviđaj, javni tužilac je obavio svoj deo posla, treba da izađe i veštak građevinske struke koji treba da utvrdi zbog čega je došla do urušavanja krova u vrtiću  „Neven“. Negde trećina plafona se urušila, pukao je taj deo plafona, pukla je monta. Ne postoje golim okom vidljivi tragovi ni vlage ni pucanja. Niko nije mogao da pretpostavi da to može da se dogodi.“

„Ustanovićemo da li je u pitanu nečija odgovornost. Najvažnije je da su deca dobro. Vrtić je sagrađen osamdeset i neke godine, taj plafon i monta su 40 godina stari, da je bilo pukotina odgovornost bi bila na onima koji upravljaju vrtićem i gradonačelniku, ali vidljivih tragova nije bilo“, izjavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

BONUS VIDEO: Zgrada na Vračaru koja se urušila zbog nebrige investitora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar