Andrej Obradović Foto:Marko Dragoslavić/FoNet

Mladić Andrej Obradović, koji već pet dana štrajkuje glađu zbog policijske torture koju je doživeo, primljen je u Urgentni centar pre dva sata, kako saznaje Danas.

Narodni poslanik Vladimir Pajić je, kako navodi za Danas, po pozivu Obradovićeve majke saznao da je on završio u Urgentnom centru, nakon čega je odmah tamo i otišao.

Obradović je primljen u Urgentni pre dva sata, gde su muj urađene analize.

Pročitajte još:

Trenutno je u stabilnom stanju, ali će biti zadržan zbog daljih analiza. Sa njim je prisutna njegova porodica.

Kako Pajić kaže, glavni problem trenutno je što su njegovi roditelji u potpunosti izgubili poverenje u institucije, pa i u hitnu pomoć, koja je takođe nakon nemilog događaja koju je Obradović doživeo zakazala.

U Urgentnom centru će biti zadržan još nekoliko narednih sati, a istrajan je da se po otpuštanju vrati ispred Narodne skupštine i nastavi sa svojim štrajkom.

Podsećamo, slučaj nasilja dogodio se 14. februara u Beogradu, kada je policija upala u stan u kojem je živeo sa cimerkom na Karaburmi, nakon dojave da poseduju drogu.

Prema navodima organizacije Da se zna, pripadnici LGBT zajednice, kao i aktivisti koji beleže napade na njih, nisu se do sada sreli sa takvom torturom.

Tortura nad te dve osobe trajala je više sati, i u stanu, i u policijskoj stanici.

BONUS VIDEO: Andrej Obradović o policajcima koji su ga zlostavljali

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare