Foto: N1, MCB, Printscreen/YouTube/B92

Vulinova "metla" ne prestaje da čisti kadrove bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, a na njihova mesta postavljaju se novi-stari ljudi, iskusni policajci i "lovci" na neke od najvećih kriminalnih glava tokom perioda "bivše vlasti". Načelnice u PU Kragujevac i PU Zaječar su, prema našim najnovijim saznanjima, "počišćenje", kao i načenik PU Požarevac, ali to nisu jedine promene u vrhu MUP-a.

Nova.rs već nedeljama piše o nizu kadrovskih promena u MUP-u, nakon što je bivši ministar Nebojša Stefanović smenjen, a na njegovo mesto imenovan Aleksandar Vulin. U jednom od tekstova naveli smo da se rešenje o premeštaju kuca i načelnici Policijske uprave Zaječar, Sanji Dimitrijević, koja je pre nekoliko dana i zvanično smenjena, i raspoređena, kako saznajemo, na mesto koordinatora u Policijskoj upravi Bor.

Kako saznajemo, na mesto prvog čoveka policije u Zaječaru, Dimitrijevićku će naslediti pukovnik Saša Stanimirović, koji dolazi sa mesta pomoćnika načelnika Uprave policije u MUP-u.

Sanja Dimitrijević Foto: radio Magnum/PU Zaječar

Takođe, juče smo objavili da je načelnica Policijske uprave u Kragujevcu smenjena, a na njeno mesto postavljen pukovnik Dejan Joksimović, koji je pre toga takođe bio pomoćnik načelnika Uprave policije.

Dejan Joksimović Foto: N1

Načelnik Policijske uprave Požarevac, Srđan Lazić, takođe je prema informacijama našeg portala smenjen, i raspoređen na mesto koordinatora u Direkciji policije, a na njegovo mesto postavljen je pukovnik Aleksandar Vasilijević, koji je pre toga bio zamenik načelnika Uprave policije u MUP-u.

Srđan Lazić Foto: Printscreen/YouTube/SatTelevizija

Trojici novopostavljenih zajedničko je to što dolaze iz Uprave policije, a prema našim saznanjima, troje smenjenih, ljudi su Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke u MUP-u.

Na mestu načelnika Službe za operativnu analitiku dolazi Slaviša Sovtić, koji je sredinom maja 2015. godine smenjen sa funkcije načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK). Sovtić se mesta načelnika nalazio od aprila 2013. godine, a u SBPOK je došao, kako je Blic pisao, sa mesta šefa operativne analitike beogradske policije.

Bio je pripadnik grupe „Poskok“, potom je radio na razbijanju zemunskog klana, narko-grupe Darka Šarića i kriminalne ekipe Luke Bojovića.

Rad srpske policije na ovom slučaju je i doveo do hapšenje Bojovića u Valensiji u februaru 2012. godine, zbog čega je španska policija naredne godine Sovtića i tadašnjeg načelnika UKP Rodoljuba Milovića odlikovala Krstom sa belim obeležjem – najvišim španskim odlikovanjem.

U aprilu 2013. Softić je, na inicijativu Milovića, iz beogradske policije prebačen u MUP i postavljen na čelo SBPOK, ali je u vreme ministrovanja Nebojše Stefanovića, smenjen u maju 2015. godine.

Načelniku Policijske uprave Bor takođe se „drma“ fotelja, ali o tome da li će on biti smenjen, odlučivaće se u narednim danima i nedeljama.

Kako smo već pisali, Bogdan Pušić se takođe vratio na čelno mesto u UKP-u, a nedavno je na mesto prvog čoveka Beograda imenovan i Veselin Milić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare