Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Audi koji je izleteo s kolovoza u Nišu 4. januara udario je pešake na trotoaru krećući se brzinom od najmanje 131 kilometar na čas, prema lokalnom tužilaštvu.

Ovaj podatak navodi se u optužnom predlogu koji je zbog te nesreće na Bulevaru Medijana podnelo Osnovno javno tužilaštvo u Nišu protiv N.S. (19) iz Beograda jer je vozilom usmrtio Andreja Prenkljušaja (18) i Dejana Ilića (48).

Pročitajte još:

„Usled neprilagodjene brzine N.S. je vozilom sišao sa desne strane Bulevara Medijana, najpre na travnatu površinu, pa na biciklističku stazu a zatim na stazu za pešake i nastavio kretanje, ka pešacima koji su mu bili leđima okrenuti“, piše u optužnom predlogu u koji je agencija Beta imala uvid.

Navedeno je da okrivljeni „nije pokazao obzir prema bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju“, iako je bio uračunljiv, svestan da postupa suprotno saobraćajnim propisima, te da svojim postupanjem može ugroziti javni saobraćaj i živote, ali je olako držao da do toga neće doći“.

U momentu udesa, navedeno je, u vozilu su bila još dva maloletna lica.

Osnovno javno tužilaštvo predložilo je da sud okrivljenom N.S. izrekne maksimalnu kaznu od osam godina zatvora i zabranu upravljanja vozilom u trajanju od još pet godina.

Tužilaštvo je takođe zatražilo da se N.S. produži pritvor u kojem je od hapšenja početkom godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare