Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Saslušanjem svedoka i veštaka, u Nišu je nastavljeno suđenje Nemanji Stamenkoviću (19), osumnjičenom da je 4. januara na Bulevaru Medijana u Nišu usmrtio dvojicu pešaka, među kojima i 12-godišnjeg dečaka.

Dve maloletne devojke koje su bile u kolima uznele su kontradiktorne stavove. Jedna je izjavila da je upozoravala vozača na prebrzu vožnju, dok je druga to negirala.

Saobraćajni veštak ostao je pri ranijim procenama da se vozilo kretalo brzinom od najmanje 135 kilometara na sat, a da su pešaci oboreni pri brzini od 90 kilometara na sat.

Podsetimo, Beograđanin Nemanja Stamenković (19), koji je „audijem a6“ izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su nastradali dvanaestogodišnji Andrej Prenkljušaj i Dejan ilić (48) rekao je ranije, na početku suđenja, da se kaje zbog tragedije, a potom je izjavio saučešće porodicama poginulih.

Prema navodima optužnog predloga, on se sumnjiči da je vozilom upravljao na način koji predstavlja nasilničku vožnju te da nije postupio u skladu sa saobraćajnim znakom kojim je propisano da se na toj deonici Bulevara Medijana zabranjeno kretanje brzinom većom od 60 kilometara na čas.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar