Foto: Koluvija sa Vulinom na Jovanjici, Printscreen/minrzs.gov.rs

Tvrdnje načelnika Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodana Milenkovića, da je i pre otkrivanja plantaže marihunae u "Jovanjici" imao saznanja da se uhapšeni Predrag Koluvija bavi trgovinom narkoticima ,otvorila je pitanje kako je moguće da su uprkos takvim sumnjama čelnika beogradske policije, brojni visoki državni funkcioneri, poput minsitra odbrane Aleksandra Vulina ili direktora Koridora Srbije dolazili u situaciju da posećuju i javno promovišu to imanje.

Autori: Ivan Milićević – Tanja Milovanović

Inspektor Milenković je tokom saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje je nedavno podiglo optužnicu protiv Koluvije i njegovih saučesnika, ispričao da je „njegovo odeljenje imalo o tome i ranije saznanja, ali je čekao pravi trenutak da sve to veže u priču“.

Foto: Printscreen RTV Stara Pazova

Takođe je naveo da “ ima saznanja da su jednom prilikom iz te laboratorije zaplenjena četiri kilograma te opojne droge, ali ne želi još uvek da iznosi podatke o tim licima”.

Međutim, uprkos svim tim saznanjima, visoki državni i funkcioneri SNS neometano su odlazili u „Jovanjicu“ i slikali se s Koluvijom, dok se to imanje istovremeno reklamiralo po televiziji, sajmovima i međunarodnim konferencijama o organskoj ishrani.

Pročitajte još:

Sve to dodatno podgreva sumnje da Koluvija na dan kad je uhapšen, nije sasvim slučajno zaustavljen zbog saobraćajnog prekršaja na auto-putu, a potom upućen u Beograd, odakle je inspektore odveo na Jovanjicu.

Još jedan zanimljiv podatak naveden je u optužnici protiv Koluvije, gde je pored njegovih ličnih podataka navedeno i da je ranije osuđivan u Nemačkoj, čiji je takođe državljanin.

Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Narodni poslanik Miroslav Aleksić, koji je prvi u javnost izneo sve podatke o aferi „Jovanjica“ kazao je za portal Nova rs. da je prema njegovim informacijama, Koluvija i u Nemačkoj odgovarao zbog droge.

„Postoje informacije i da se Koluvijin otac dovodio u vezu sa trgovinom narkoticima i to na mestu koje se nalazi u neposrednoj blizini „Jovanjice“, u vreme kada je Dačić bio ministar policije“, kazao je Aleksić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare