Nermin Ljajić Foto: Printscreen/YouTube/radio stoplus

Dva policijska službenika Odeljenja kriminalističke policije u Novom Pazaru, podneli su danas prijavu Sektoru unutrašnje kontrole u Beogradu, protiv načelnika policijske uprave Novi Pazar Nermina Ljajića.

Prema navodima prijave, sumnja se da je načelnik Ljajić, koristeći svoj položaj, uticao na rukovodioce u Upravi, kako bi pomenute inspektore nezakonito udaljio sa posla do okončanja disciplinskog postupka.

Radi se o policijskim službenicima E.A. i E.H. koji su suspendovani 15. oktobra protekle godine. Oni su u mestu Preko brdo, opstina Ivanjica, upotrebili službeno oružje da bi od sebe oterali divlje svinje i otklonili opasnost.

Kao razlog suspenzije se navodi da službenici nisu kod sebe imali službene legitimacije, koje su se nalazile u vozilu, nedaleko od mesta događaja, a koje je od njih tražio lovočuvar.

Nakon razgovora sa lovočuvarima, na lice mesta stigao je odred žandarmerije sa Golije. Novopazarski inspektori predali oružje žandermeriji, koje im je nakon davanja izjave u PS Ivnjice vraćeno po nalogu dezurnog tužioca.

Po dolasku u Novi Pazar, pokrenut je postupak protiv njih i udaljeni su sa posla do okončanja postupka.

Prema navodima u prijavi protiv Ljajića, navodi se i da je isti, pozvao telefonom nadležnog starešenu, koja se u tom trenutku nalazila na odmoru i bez prekidanja istog ili jasnog razloga o prekidu otkucala i potpisala resenje o suspenziji.

Bonus video: U parku kod hotela Moskva u Beogradu pronađeno telo muškarca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar