Foto:facebook/privatna arhiva

Brajan Volš, suprug nestale Beograđanke Ane Volš, 2021. priznao krivicu za pokušaj prevare, kada je krivotvorene slike pokušao preko Interneta da proda kao prava umetnika dela.

Brajan Volš, suprug nestale Ane Volš, koji je uhapšen u nedelju zbog sumnje da je obmanjivao policiju dok su tragali za nestalom Srpkinjom, danas bi trebalo da bude saslušan. Ovo, prenose američki mediji, nije prvi put da Volš ima problema sa zakonom. Kako navodi NBC10 Boston, on je 2021. godine priznao krivicu po optužbama za prevaru.

Pročitajte još:

Sudski dokumenti pokazuju da se Brajan Volš 2021. godine izjasnio krivim za federalne optužbe za prevaru. Prema sudskim dokumentima, istražitelji veruju da je uzeo autentične slike od prijatelja i koristio njihove fotografije i njihovu dokumentaciju da pokuša da proda replike na platformi e-Bay.

Sve je počelo 2016. godine kada je kupac video dve slike Endija Vorhola na prodaju na e-Bay. Listing je, prema tužiocima, uključivao fotografije pečata za potvrdu autentičnosti. Kupac se dogovorio da te slike, deo serije „Senke”, kupi za 80.000 dolara. Međutim, nakon što je pomoćnik preuzeo slike, kupac je otkrio da nema markica za potvrdu autentičnosti i da je platno izgledalo novo. Ovo je na kraju dovelo do istrage FBI.

Foto: Instagram

Brajan Volš je dobio pristup slikama tako što je prijatelju, koji je bio zakoniti vlasnik slika, rekao da može da pomogne da se prodaju po povoljnoj ceni, navodi se u sudskim dokumentima. Međutim, taj prijatelj je rekao istražiteljima da nakon što je Brajan preuzeo umetnine, nije mogao da ga kontaktira. Umetnine su procenjene na stotine hiljada dolara.

Brajan Volš uhapšen je u okviru istrage 2018. godine, a na kraju se izjasnio krivim po jednoj tački za prevaru, međudržavni prevoz za šemu prevare, posedovanje krivotvorene robe i nezakonite novčane transakcije.

U sudskim dokumentima koji detaljno opisuju istragu, bilo je i pozivanja na Anu Knip, koja je identifikovana kao supruga Brajana Volša.

NBC10 Boston je kontaktirao advokata Brajana Volša pre njegovog hapšenja. Trejsi Majner je potvrdila da ga zastupa, ali je rekla da nema komentar.

Podsetimo, Ana je 1. januara je oko četiri ujutru izašla iz porodične kuće u gradu Kohasetu i uputila se na bostonski aerodrom kako bi se ukrcala na let za Vašington, gde je morala hitno da se javi na posao. Međutim, kako su naveli iz lokalne policije, ona nije stigla na aerodrom.

BONUS VIDEO: Suđenje Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge Jelene

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar