Nusret Destanović, nestao Foto: Privatna arhiva

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je istragu protiv tri osobe u vezi sa ubistvom Nusreta Destanovića (27) iz Đerekara, na Pešteru, čije je telo pronađeno u napuštenom bunaru prošle nedelje. Glavni osumnjičeni, S.Z. (27) iz Sjenice, trenutno je u bekstvu, a za njim je raspisana poternica.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru je 12. februara donošenjem naredbe o sprovođenju istrage, pokrenulo istragu protiv tri osumnjičena lica, i to protiv S.Z. (1997) iz Sjenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo i protiv E.Dž. (2005) iz Sjenice zbog krivičnog dela neprijavljivanje pripremanja krivičnog dela.

Istraga je pokrenuta i protiv E.H. (1984) iz Novog Pazara zbog pomaganja učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Nakon saslušanja, protiv S.Z., E.Dž. i E.H. je predložen pritvor, koji je prema E.Dž. i E.H. određen od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Novom Pazaru u trajanju do 30 dana koji im se računa od 10. februara 2024. godine kada su lišeni slobode.

Pritvor u odnosu na S.Z., koji je u bekstvu, određen od strane istog suda i računaće se od dana i časa lišenja slobode i prema njemu je doneta naredba kojom se naređuje izdavanje poternice, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazarur.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar