Majka iz Leskovca optužena da krvnički tuče svoju decu
Foto: www.resetka.rs

Osnovno javno tužilaštvo podiglo je početkom maja optužnicu protiv tridesetogodišnje N.S. iz Leskovca, majke koja je krvnički tukla svoju maloletnu decu, a čiji je snimak nasilja uznemirio celu Srbiju.

Kako saznaje Rešetka, ona je optužena za tri krivična dela iz domena nasilja u porodici izvrđenih prema četvorogodišnjem sinu i šestogodišnjoj ćerkici, ali i zbog izvršenog nasilja u porodici na štetu njenog supruga.

U optužnici koju je leskovačko tužilaštvo podiglo 6. maja ove godine, postupak za nasilje u porodici učinjenog prema N.S. vodi se i protiv njenog tridesettrogodišnjeg supruga A.S. Takođe, optužnica je podignuta i protiv tadašnjeg ljubavnika N.S. zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti jer je, kako se sumnja, pretio suprugu okrivljene N.S.

Inače, sud je ukinuo zabranu prilaska majci deci ali je i odredio, prema preporuci Centra za socijalni rad u Leskovcu, da ona moža da viđa sina i ćerku dva puta nedeljno u kontrolisanim uslovima.

Pročitajte još:

Deca su na starateljstvo dodeljena ocu.

Podsetimo, A.S. je u oktobru prošle otkrio snimke sa bezbednosne kamere u svojoj kući na kojima se vidi kako njegova supruga, inače zdravstveni radnik, krvnički tuče njihovog četvorogodišnjeg sina i šestogodišnju ćerkicu.

Majka se u ovom slučaju, kao osumnjičena, najpre branila time da je snimak “namešten”, a njeni advokati su tražili izuzeće istog iz dokaznog materijala.

Na snimcima, koje je A.S. dostavio i novinarima, jasno se vidi kako majka najpre počinje da viče na svoju decu, a zatim da ih udara i šutira, udara im glavu o glavu, onda gura od sebe, dečak udara glavom o zid i otvorena vrata sobe, a nasilje nad mališanima se tu ne završava. I to samo iz razloga što su je probudili. Na drugom snimku, nervozna jer ne može da zakopča jaknu dečaku, takođe počinje da vrišti i udara dete.

Punomoćnik, koji brani oca, navodi da u slučaju ima dosta nelogičnosti, te da je čudno što su u sudskom sporu spojeni predmeti po njegovoj, ali i prijavi protiv njega.

Otac je tražio psihijatrijsko veštačenje, koje je na sudu odbijeno, a u medijima je javno optužio branioce svoje supruge da „šuruju“ sa nadležnim institucijama.

Pravni zastupnik majke, advokat Dragam Mladenović – Gandi, tvrdio je da snimak nije validan dokaz za tužilaštvo i sud u ovoj fazi postupka.

BONUS VIDEO:  Tuča u bilijar klubu u Pančevu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar